Juventus dankzij knal Asamoah ook sterker dan Fiorentina

Juventus heeft ook in de thuiswedstrijd tegen Fiorentina de suprematie in de Serie A bevestigd. Tegen de nummer vier van Italië bleef de regerend kampioen voor de negentiende keer op rij ongeslagen. Makkelijk ging het echter niet: 1-0.

Na de landstitel van 2012 en 2013 imponeert Juventus ook dit seizoen. Van de laatste achttien competitiewedstrijden won de ploeg van trainer Antonio Conte er zestien, de andere twee eindigden in een gelijkspel. Daardoor ligt er nog altijd een verbetering van het puntenrecord van Internazionale in het verschiet. DeNerazzurri kwamen in 2007 uit op 97 punten.

Tegen het op Champions League-voetbal jagende Fiorentina bleek in de eerste helft opnieuw waarom Juventus momenteel ongenaakbaar is in Italië. De Turijnse thuisploeg creëerde de ene na de andere kans en zag die aanvalsdrang vlak voor rust beloond, toen Kwadwo Asamoah (foto) vanaf links naar binnen dribbelde en met zijn zwakkere rechterbeen keihard uithaalde.

Na rust was Juventus plots geen schim meer van zichzelf, waardoor Fiorentina nog hoop had op herstel. Met de van een knieblessure voor het eerst weer in de basis gestarte Mario Gomez moest Juve nog vrezen voor puntenverlies, vooral toen Gomez' vervanger Ryder Matos tien minuten voor tijd zijn kopbal bovenop de lat zag belanden.

Omdat Juventus ook daarna mede dankzij doelman Gianluigi Buffon overeind bleef, blijft het onbedreigd koploper van Italië. De voorsprong op nummer twee AS Roma bedraagt momenteel liefst veertien punten, al kunnen de Romeinen van dat gat alweer drie punten afknabbelen als ze zondagavond van Napoli winnen. Fiorentina wacht al vier duels op een zege en blijft vierde.