VI Live: herbeleef de zondag vol voetbal

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: herbeleef de zondag vol voetbal

Met het treffen in Napels is er een einde gekomen aan een interessant voetbalweekend met verrassende en logische resultaten.

22:42 uur: EINDSTAND NAPOLI – AS ROMA 1-0
Napoli boekt tegen de verhouding in een zege op nummer twee AS Roma, dat door het wegvallen van Kevin Strootman toch al een donkere avond beleeft.

22:28 uur: GOAL NAPOLI – AS ROMA 1-0
Tegen de verhouding komt Napoli op voorsprong tegen AS Roma. José Callejon breekt de ban met een fraaie kopbal.

21.35 uur: RUSTSTAND NAPOLI – AS ROMA 0-0
Napoli en Roma gaan zonder te scoren rusten, maar de zorgen gaan in Nederland en Rome vooral uit naar de fysieke toestand van Kevin Strootman, die per brancard het veld moest verlaten. De linkermiddenvelder geldt zowel voor AS Roma als voor Oranje als een onmisbare schakel.  

21.00 uur: NAPOLI – AS ROMA
Kevin Strootman verlaat per brancard het veld! Het is nog onduidelijk om wat voor blessure het gaat. Strootman zelf vreest het ergste. De middenvelder van Oranje verlaat huilend het veld met het naderende WK in zijn achterhoofd.

20.49 uur: EINDSTAND REAL MADRID – LEVANTE 3-0
Real Madrid staat na de eenvoudige overwinning op Levante weer fier aan kop in de Spaanse Primera División. In het Estadio Bernabéu waren de Madrilenen een maatje te groot voor Las Granotas.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI – AS ROMA
Winnen om Napoli definitief af te schudden in de strijd om de tweede plaats. Dat is de opdracht voor AS Roma, dat met Kevin Strootman in de basis begint. De middenvelder van Oranje treft in Napels met Dries Mertens een oude bekende. Ook de ex-speler van FC Utrecht en PSV start in de basis.

20.37 uur: GOAL REAL MADRID – LEVANTE 3-0
Nikos Karabelas helpt Real Madrid nog een handje in de slotfase. Uit de voorzet van Marcelo schiet de linksback van Levante de bal in eigen doel!

20.20 uur: REAL MADRID – LEVANTE 2-0
Levante moet het restant van de wedstrijd verder met tien man. Scheidsrechter Ignacio Villanueva geeft David Navarro de rode kaart na een forse tackle op de enkels van Cristiano Ronaldo.

20.04 uur: GOAL REAL MADRID – LEVANTE 2-0
Opnieuw een snelle treffer van Real Madrid. De tweede helft is vier minuten aan de gang als Marcelo de marge op twee zet in Madrid. Op aangeven van Ronaldo schiet de linksback hard raak. En dat met zijn mindere rechtervoet!

19.46 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – LEVANTE 1-0
De koploper van Spanje leidt halverwege. Real Madrid schiet uit de startblokken, wat resulteert in een vroege treffer van Cristiano Ronaldo. Namens De Koninklijke zorgen Karim Benzema en Gareth Bale nog voor gevaar, maar na een kwartier zakt het spel behoorlijk in.  

19.12 uur: GOAL REAL MADRID – LEVANTE 1-0
Amper tien minuten onderweg en hij zit er al in. Ronaldo torent boven alles en iedereen uit en kopt hard binnen.

19.01 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC 1-2
Manchester City heeft zich opnieuw stuk gebeten op Wigan Athletic in het toernooi om de FA Cup. In Manchester plaatste de nummer zeven van het Championship zich verrassend voor de halve finale.

19.00 uur: AFTRAP REAL MADRID – LEVANTE
Stadgenoot Atlético Madrid weer op drie punten achterstand zetten in de Spaanse competitie. Dat is het doel van Real Madrid, dat het in eigen huis opneemt tegen Levante. Coach Carlo Ancelotti start met de aanvallers Gareth Bale, Karim Benzema én Cristiano Ronaldo.

18.33 uur: GOAL MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC 1-2
Manchester City komt terug in de wedstrijd. Samir Nasri schiet van twintig meter met links de 2-1 tegen de touwen.

18.21 uur: EINDSTAND AJAX – SC CAMBUUR 1-1
Ajax heeft verrassend punten laten liggen tegen SC Cambuur. Ondanks een bliksemstart verkijkt de Amsterdamse ploeg zich op de Friese degradatiekandidaat, die het lankmoedige optreden van de thuisploeg afstraft.

18.14 uur: GOAL MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC 0-2
Manchester City lijkt zich opnieuw stuk te bijten op Wigan Athletic. Vorig seizoen verloor City de FA Cup-finale van de nummer zeven van het Championship, nu is een exit in de kwartfinale in de maak! Namens Wigan zet James Perch, met zijn eerste treffer in het shirt van The Latics, de marge op twee.

17.55 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC 0-1
Manchester City heeft nog 45 minuten om een afgang te voorkomen! De manager van trainer Uwe Rösler, die in het verleden meer dan 150 wedstrijden speelde in het shirt van City, leidt halverwege dankzij de benutte strafschop van Jordi Gómez.

17.39 uur: GOAL AJAX – SC CAMBUUR 1-1
Martijn Barto straft de gemakzucht af van Ajax en kopt vroeg in de tweede helft de 1-1 achter doelman Jasper Cillessen.  

17.34 uur: GOAL MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC 0-1
Een stunt is in de maak! Martín Demichelis legt Marc-Antoine Fortuné neer, waarop scheidsrechter Anthony Taylor de bal op de stip legt. Jordi Gómez schiet na 27 minuten vanaf elf meter raak.

17.21 uur: EINDSTAND SC FREIBURG – BORUSSIA DORTMUND 0-1
Dankzij een goal van Sebastian Kehl wint Borussia Dortmund bij SC Freiburg met 1-0.

17.16 uur: RUSTSTAND AJAX – SC CAMBUUR 1-0
Ondanks een bliksemstart van Ajax kan SC Cambuur nog hoop koesteren op een mooi resultaat in Amsterdam, waar de thuisploeg de snelle treffer van Siem de Jong in de eerste helft geen vervolg kan geven.

17.05 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY – WIGAN ATHLETIC
Manchester City wil zich ten koste van Wigan plaatsen voor de halve finale van het FA Cup-toernooi. Manager Manuel Pellegrini geeft de nodige sterspelers rust, onder wie Vincent Kompany en David Silva. Aan de kant van Wigan een oude bekende aan de aftrap. Voormalige FC Utrecht-aanvaller Marc-Antoine Fortuné is een van de twee spitsen in de ploeg van manager Uwe Rösler.

16.59 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Lazio – Atalanta Bergamo 0-1
Chievo – Genoa 2-1
Parma – Hellas Verona 2-0
Sampdoria – Livorno 4-2
Bologna – Sassuolo 0-0
Internazionale – Torino 1-0

16.52 uur: EINDSTAND HULL CITY – SUNDERLAND 3-0
Hull City heeft na rust geen kind meer aan Sunderland en wint met 3-0, dankzij doelpunten van Curtis Davies, David Meyler en Matt Fryatt. In de eerste helft miste Sone Aluka een strafschop. Dankzij de zege plaatst Hull zich voor de halve finale van de FA Cup.

16.32 uur: GOAL AJAX – SC CAMBUUR 1-0
Koud begonnen in de Arena en Ajax leidt al met 1-0. Cambuur-back Wout Droste gaat in de fout. Ricardo Kishna profiteert en stelt Siem de Jong in staat de score te openen in de tweede minuut.

16.30 uur: AFTRAP AJAX – SC CAMBUUR

16.24 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Sparta Rotterdam – Jong FC Twente 0-1
Achilles '29 – VVV-Venlo 0-3

16.19 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN – FEYENOORD 0-2
Feyenoord kwam na de 2-0 van Stefan de Vrij nauwelijks meer in de problemen en boekt een regelmatige overwinning op FC Groningen. Doordat FC Twente tegelijkertijd verliest, loopt Feyenoord drie punten in op de nummer drie.

16.19 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - FC TWENTE 1-0
Een fout van Felipe Gutiérrez en Nick Marsman kort na elkaar komen FC Twente duur te staan. Go Ahead Eagles verslaat de aanvallend onmachtige Tukkers met 1-0 dankzij een treffer van Jarchinio Antonia.

16.17 uur: RUSTSTAND SC FREIBURG – BORUSSIA DORTMUND 0-0

15.51 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Lazio – Atalanta Bergamo 0-0
Chievo – Genoa 1-0
Parma – Hellas Verona 1-0
Sampdoria – Livorno 0-2
Bologna – Sassuolo 0-0
Internazionale – Torino 1-0

15.47 uur: RUSTSTAND HULL CITY – SUNDERLAND 0-0
Halverwege nog geen doelpunten bij Hull City - Sunderland.

LANDGENOTEN: Lorenzo Ebecilio heeft Qabala, ondanks zijn treffer, niet kunnen helpen aan een overwinning tegen Neftçi (2-1) . De voormalige aanvaller van Ajax tekende alweer zijn zesde seizoentreffer aan in de Azerbeidjaanse competitie . Zijn club bezet na 25 speelronden de tweede plaats . De achterstand op koploper Qarabag bedraagt na de nederlaag negen punten.

15.37 uur: GOAL FC GRONINGEN - FEYENOORD 0-2
Feyenoord slaat toe na een afgeslagen hoekschop. Tonny Vilhena schiet in en Stefan de Vrij verlengt de bal met zijn hoofd, waardoor Groningen-doelman Marco Bizot kansloos is.

15.30 uur: AFTRAP SC FREIBURG – BORUSSIA DORTMUND
De blessureproblemen blijven maar aanhouden bij Borussia Dortmund. Op bezoek bij FC Freiburg mist trainer Jürgen Klopp spits Robert Lewandowski en buitenspeler Marco Reus door blessures. Ook Sven Bender, Neven Subotic, Ilkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski  en Marvin Ducksch zitten in de lappenmand bij Dortmund.

15.25 uur: AJAX – SC CAMBUUR
De opstelling van Ajax is bekend. Trainer Frank de Boer ruimt basisplaatsen in voor Jairo Riedewald, Ricardo Kishna en de herstelde Lasse Schöne. De Deen neemt de plaats in van Bojan Krkic, die net als Christian Poulsen, Kolbeinn Sigthórsson op de bank start. Bij SC Cambuur begint Jody Lukoki. De rechtsbuiten wordt dit seizoen gehuurd van Ajax.
De opstellingen:
Ajax
: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Riedewald; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, De Jong en Kishna.
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan; Bijker; Van Moorsel, El Makrini, Ritzmaier; Lukoki, Barto en Manu.

15.17 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - FEYENOORD 0-1
Ook in Groningen is het rust. Het in een 3-5-2-formatie aantredende Feyenoord is de bovenliggende partij en leidt verdiend dankzij een treffer van Ruben Schaken.

15.15 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - FC TWENTE 1-0
Door een fout van Nick Marsman leidt Go Ahead Eagles halverwege met 1-0 tegen FC Twente. Jarchinio Antonia is de doelpuntenmaker.

15.02 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES - FC TWENTE 1-0
Na ruim een half uur komt Go Ahead Eagles op voorsprong. Na onnodig balverlies van Felipe Gutiérrez gaat FC Twente-doelman Nick Marsman pijnlijk in de fout tegen de club die hij vorig seizoen nog aan promotie hielp. Marsman laat een allerminst onhoudbare poging van Jarchinio Antonia tussen zijn benen door gaan.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Lazio – Atalanta Bergamo
Chievo – Genoa
Parma – Hellas Verona
Sampdoria – Livorno
Bologna – Sassuolo
Internazionale – Torino

15.00 uur: AFTRAP HULL CITY – SUNDERLAND
Hull City en Sunderland strijden om een plaats in de halve finale van de FA Cup. Zaterdag plaatste Arsenal zich als eerste voor de halve finale door een 4-1 zege op Everton. Sheffield United, dat uitkomt op het derde Engelse niveau, voegde zich daar als tweede club bij dankzij een 2-0 overwinning op Charlton Athletic.

14.45 uur: GOAL FC GRONINGEN - FEYENOORD 0-1
Feyenoord komt op voorsprong in Groningen. Met een subtiele pass stuurt Terence Kongolo aanvaller Ruben Schaken weg in de diepte. Schaken rondt de mogelijkheid koelbloedig af.

14.30 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – FC Twente
FC Twente-trainer Michel Jansen voert twee wijzigingen in zijn basisteam door voor het uitduel met Go Ahead Eagles. Centrumverdedger Rasmus Bengtsson keert terug in de basis ten koste van Cuco Martina, terwijl Torgeir Børven plaatsmaakt voor Jesús Corona.
Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, v.d. Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Turuc; Antonia, Falkenburg en Houtkoop.
FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers; Gutiérrez, Ebecilio, Promes; Tadic, Castaignos, Corona.

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN - FEYENOORD
Feyenoord begint in Groningen zonder de kersverse international Jean-Paul Boëtius, die volgens trainer Ronald Koeman vermoeid is. Mitchell te Vrede vervangt de geschorste Graziano Pellè, terwijl Sven van Beek als rechtsback de plaats van de zieke Darry Janmaat inneemt.
Opstellingen:
FC Groningen
: Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Hiariej, Lindgren, Chery, Van der Velden, Zeefuik, Kostic.
Feyenoord: Mulder; Van Beek, De Vrij, Kongolo, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Vilhena, Immers; Te Vrede, Schaken.

14.22 uur: EINDSTAND RKC WAALWIJK - ADO DEN HAAG 1-1
RKC en ADO hebben gestreden voor wat ze waard waren en houden beide een punt over aan de degradatiekraker in Waalwijk: 1-1.

14.18 uur: EINDSTAND JUVENTUS - FIORENTINA 1-0
Hoewel Fiorentina na rust nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker kwam, heeft Juventus de 1-0 voorsprong over de streep getrokken. Daardoor is De Oude Dame alweer negentien competitieduels zonder nederlaag.

13.49 uur: RKC WAALWIJK - ADO DEN HAAG
ADO is in het eerste kwartier na rust gevaarlijker dan RKC via Tom Beugelsdijk en Mike van Duinen, maar doelpunten blijven na de hervatting voorlopig uit in Waalwijk.

13.38 uur: GO AHEAD EAGLES - FC TWENTE
FC Twente-trainer Michel Jansen voert twee wijzigingen door voor het uitduel met Go Ahead Eagles. Centrumverdedger Rasmus Bengtsson keert terug in de basis ten koste van Cuco Martina, terwijl Torgeir Børven plaatsmaakt voor Jesús Corona. De Mexicaan start als linkerspits, waardoor Quincy Promes op 10 speelt en Dusan Tadic vanaf de rechterflank opereert. Bij Go Ahead Eagles keert Bart Vriends terug ten koste van Mawouna Amevor.
De opstellingen:
Go Ahead Eagles:
Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüc; Antonia, Falkenburg, Houtkoop.
FC Twente: Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Promes, Gutiérrez; Tadic, Castaignos, Corona.

13.27 uur: FC GRONINGEN - FEYENOORD
Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft ingegrepen naar de 2-1 nederlaag in eigen huis tegen Ajax vorige week. Koeman passeert in Groningen Jean-Paul Boëtius. In zijn plaats speelt Joris Mathijsen. Waarschijnlijk speelt Feyenoord met een 3-5-2-formatie, waarin de backs ver doorschuiven. Mitchell te Vrede vervangt de geschorste Graziano Pellè, terwijl Sven van Beek als rechtsback de plaats van de zieke Darry Janmaat inneemt.
De opstellingen:
FC Groningen
: Bizot, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Hiariej, Lindgren, Chery, Van der Velden, Zeefuik, Kostic.
Feyenoord: Mulder; Van Beek, De Vrij, Kongolo, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Vilhena, Immers; Te Vrede, Schaken.

13.19 uur: RUSTSTAND RKC WAALWIJK - ADO DEN HAAG 1-1
Halverwege is de degradatiekraker tussen RKC en ADO nog niet beslist. Roland Alberg zette ADO op voorsprong en Romeo Castelen scoorde namens RKC de gelijkmaker.

13.18 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - FIORENTINA 1-0
Juventus lijkt hard op weg ook na negentien duels ongeslagen te blijven. Vlak voor rust zette Kwadwo Asamoah De Oude Dame op voorsprong tegen Fiorentina.

13.13 uur: GOAL RKC WAALWIJK - ADO DEN HAAG 1-1
Romeo Casten schiet RKC Waalwijk weer op gelijke hoogte, maar wordt op zijn knie geraakt door de uitkomende ADO-doelman Gino Coutinho. De routinier van RKC blijft gehavend achter en kan niet echt genieten van zijn treffer. Uitendelijk blijkt Castelen toch door te kunnen spelen.

12.48 uur: GOAL RKC WAALWIJK - ADO DEN HAAG 0-1
ADO neemt de leiding in Waalwijk. Dion Malone levert een uitstekende voorzet af, die wordt ingekopt door Roland Alberg.

12.30 uur: AFTRAP RKC WAALWIJK - ADO DEN HAAG
Een ware broederstrijd in Waalwijk, waar Damiano Schet (RKC Waalwijk) het opneemt tegen zijn broer Mitchell Schet (ADO Den Haag). Bij ADO keert Gino Coutinho ten koste van Robert Zwinkels terug onder te lat, terwijl bij RKC spits Aurélien Joachim op de bank zit. Hij wordt vervangen door Jean-David Beauguel. RKC en ADO hebben beide de punten hard nodig in deze degradatiekraker tussen de nummer vijftien (ADO) en zestien (RKC) van de Eredivisie.
Opstellingen:
RKC Waalwijk: Seda; Apau, Van Weert, Van Hoevelen, Amieux; Sno, Braber, Duits; Castelen, Beauguel, Schet.
ADO Den Haag:
Coutinho; Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Malone, Holla, Gehrt; Alberg, Van Duinen, Schet.

12.30 uur: AFTRAP JUVENTUS - FIORENTINA
Met Pablo Osvaldo als grote afwezige - hij wordt vader - trapt koploper Juventus af tegen nummer vier Fiorentina. Kunnen de bezoekers uit Toscane ervoor zorgen dat Juventus voor het eerst sinds achttien Serie A-duels weer eens verliest?

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.