Van Gaal deelt gedachten over noodplan Oranje

Reacties

Louis van Gaal heeft al een noodplan in zijn hoofd voor het geval het Nederlands elftal in de cruciale interlands die dit kalenderjaar nog volgen een goal moet afdwingen. Na het 2-2 gelijkspel tegen Polen in de Nations League liet de bondscoach daar zijn gedachten over gaan.

Van Gaal deelt gedachten over noodplan Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Polen
Polen

Tijdens de persconferentie na het duel in De Kuip kreeg Van Gaal de vraag of hij gedacht had aan het switchen naar een systeem met drie spitsen. Dat was niet het geval, maar de Oranje-keuzeheer ontvouwde vervolgens wel zijn plan voor als er écht een goal moet worden afgedwongen. 'Ik heb wel een plan B. Dan denk ik dat ik met Memphis op de buitenkant ga spelen, waar hij dan de bal kan voorgeven met zijn rechterbeen. Aan de andere kant een linkspoot, dat zouden Koopmeiners of Berghuis kunnen zijn.'

'En dan met spitsen Wout Weghorst, Luuk de Jong of zelfs Virgil van Dijk. Dan heb je een plan B', zo legde Van Gaal uit. De Jong en Van Dijk waren zaterdagavond in De Kuip niet van de partij. De spits werd niet opgenomen in de selectie, terwijl Van Dijk na een slopend seizoen vervroegd met vakantie gestuurd werd.

Hoewel het plan B tegen Polen dus niet tot uitvoering werd gebracht, had Van Gaal in zijn ogen wel gewisseld om nog te winnen. 'Ik heb Weghorst ingebracht, die heeft het heel goed gedaan in mijn ogen. Hij was aanspeelpunt en ging naar de eerste paal, waardoor er achter hem kansen ontstonden omdat hij mensen wegtrok. Daarvoor is Luuk de Jong ook nog steeds een kanshebber.'

Oranje wacht dinsdag nog de laatste interland van dit seizoen. Dan komt Wales op bezoek in De Kuip. In september staan dan de laatste twee Nations League-duels op het menu, uit bij Polen en thuis tegen België. In november volgt voor Oranje het WK in Qatar, daar zijn achtereenvolgens Senegal, Ecuador en Qatar de tegenstanders.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.