Van FC Eindhoven naar Borussia Dortmund: Vermeulen maakt droomtransfer

Reacties

Het komt niet elke dag voor dat een speler van FC Eindhoven naar Borussia Dortmund vertrekt. Voor wingback Valentino Vermeulen is het sinds woensdag realiteit. De twintigjarige Eindhovenaar tekent een contract voor drie jaar bij de Duitse topclub, waar hij in het tweede elftal terechtkomt.

Van FC Eindhoven naar Borussia Dortmund: Vermeulen maakt droomtransfer
© Pro Shots

Vermeulen (20) maakte op 9 augustus 2019 zijn debuut in dienst van FC Eindhoven en sindsdien is het snel gegaan voor de rechtsback, die dit seizoen de hele rechterflank bestreek bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Het sterke jaar had promotie op kunnen leveren, maar Vermeulen ging met zijn teamgenoten onderuit in de tweede ronde van de play-offs. In totaal speelde Vermeulen 74 wedstrijden voor FC Eindhoven, zijn contract liep af.

In die duels maakte hij dus indruk op Borussia Dortmund. 'Valentino is een echte versterking voor ons na een sterk seizoen in Eindhoven. We houden hem al langer in de gaten en zijn erg blij dat hij getekend heeft', vertelt Ingo Preuss, sportief directeur van het beloftenelftal op de website van Borussia Dortmund.

Het tweede elftal van de Duitse topclub speelt op het derde niveau en eindigde daar afgelopen seizoen in de middenmoot. Landgenoot Immanuël Pherai speelde dit seizoen 31 duels in het tweede elftal van Borussia Dortmund, maar het contract van de middenvelder loopt af. De scouts van Borussia Dortmund kijken graag rond op de Nederlandse velden, vorig jaar werd Julian Rijkhoff nog overgenomen van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.