Borussia Dortmund berooft Ajax van toptalent Rijkhoff

Reacties

Ajax is toptalent Julian Rijkhoff officieel kwijt. De spits (die op 25 januari zestien jaar is geworden) verlaat De Toekomst om bij Borussia Dortmund aan de slag te gaan.

Borussia Dortmund berooft Ajax van toptalent Rijkhoff
© Pro Shots

Rijkhoff maakt de transfer via Instagram zelf bekend. 'Trots dat ik voor deze geweldige club heb getekend', zo schrijft hij een aantal foto's van zichzelf in het geel-zwarte shirt van BVB. De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar is nu dus officieel. Hij kon pas tekenen in Duitsland ná zijn zestiende verjaardag, en dat was dus vorige week maandag.

Rijkhoff speelde dit seizoen in de Onder-16 van Ajax. Daar was hij in vier competitiewedstrijden al goed voor negen doelpunten. Hij was met de Amsterdammers in gesprek over een nieuw contract, maar een akkoord kwam er niet. Nu stapt hij dus over naar Dortmund. 'We zijn blij dat we Julian Rijkhoff naar onze club hebben kunnen halen', zo laat Lars Ricken (de clubicoon is nu hoofd jeugdopleiding) weten tegenover Duitse media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.