Van Drongelen nadert rode lantaarn door superaankoop Terodde

Reacties

1. FC Koln heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de degradatiestrijd in de Bundesliga. De hekkensluiter won door aankoop Simon Terodde met 0-2 bij nummer zeventien Hamburger SV, dat Köln ziet naderen tot drie punten. Rick van Drongelen zat negentig minuten op de bank.

Van Drongelen nadert rode lantaarn door superaankoop Terodde

Op voorhand wist Köln wat het te doen stond in Hamburg: winnen. De equipe uit Keulen haalde pas negen punten uit de eerste achttien Bundesliga-duels, al werd er sinds het ontslag van coach Peter Stöger op 2 december wel twee keer gewonnen in de competitie.

Eén van die zeges werd vorige week in eigen huis geboekt tegen Borussia Mönchengladbach. Terodde was toen matchwinner door in de 95ste minuut te scoren. Zaterdag was de ex-speler van VfB Stuttgart, die in januari overkwam naar Köln, opnieuw goud waard voor zijn nieuwe werkgever. Uit een scherp aangesneden corner was de spits na een klein halfuur het meest alert: 0-1.

Van Drongelen keek vanaf de bank toe hoe HSV het tij in het tweede bedrijf moest keren, maar veel had Köln niet te duchten van de Bundesliga-dino. Op het moment dat HSV-trainer Markus Gisdol in de persoon van Bobby Wood een extra aanvaller inbracht, vergrootte Terodde de voorsprong. Oog in oog met goalie Julian Pollersbeck bleef de Duitser kalm: 0-2.

Met zijn tweede en derde goal in twee duels voor Köln bepaalde Terodde de eindstand op 0-2. Door de overwinning in de degradatiekraker krimpt het gat tussen Die Geißböcke en HSV tot drie punten. Werder Bremen, dat op een play-offplek staat, heeft een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Köln. Bremen komt zondag in actie tegen Bayern München. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.