Van Dijk zag Super Cup-sprookje Adrián na 'bizarre week' al aankomen

Reacties

Voor Adrián werd de strijd om de Europese Super Cup een sprookje. De doelman was tien dagen geleden nog werkloos, maar werd woensdagavond de grote man voor Liverpool.

Van Dijk zag Super Cup-sprookje Adrián na 'bizarre week' al aankomen

De 32-jarige Adrián speelde de afgelopen zes jaar voor West Ham United en die club liet hem in de zomer gaan. De doelman had even de tijd nodig om een nieuwe club te vinden, maar hapte toe toen Liverpool hem een aanbieding deed. De Champions League-winnaar zocht een opvolger voor de naar Club Brugge vertrokken Simon Mignolet en kwam bij de ervaren Adrián uit.

Het was de bedoeling dat de Spanjaard tweede keeper zou worden, achter onbetwiste eerste keus Alisson Becker. Laatstgenoemde raakte in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de Premier League echter geblesseerd. Adrián maakte tegen Norwich City als invaller zijn debuut en had woensdag tegen Chelsea zijn eerste basisplaats.

Door na een 2-2 gelijkspel in de strafschoppenreeks de beslissende penalty van Tammy Abraham te keren, werd Adrián de man van de avond. Virgil van Dijk had de glansrol voor Adrián al zien aankomen: 'Ik zei hem voor de penalty's al dat hij de held zou worden en dat is gebeurd. Ik ben heel blij voor hem', zei de Nederlandse verdediger tegen BT Sport.

Jürgen Klopp is ervan overtuigd dat hij de juiste keuze heeft gemaakt met het aantrekken van Adrián. 'Hij heeft geweldig gekeept', jubelde de coach van Liverpool. 'Beide doelmannen waren fantastisch, maar ik vond het optreden van Adrián meer verrassend, aangezien hij zich nauwelijks heeft kunnen voorbereiden. Ik weet niet eens wanneer hij voor het laatst heeft gespeeld voor West Ham.'

'Dit is geweldig voor hem', vervolgde Klopp. 'Ik denk dat hij in zijn loopbaan nog niet veel heeft gewonnen, dus voor hem is het fantastisch om nu deze grote prijs te pakken. Bovendien heeft hij al laten zien dat hij echt een persoonlijkheid is in de kleedkamer. Tijdens de rust was hij nog luider dan ik.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Adrián zelf kwam na het laatste fluitsignaal woorden tekort. 'Welkom bij Liverpool...', stamelde hij. 'Het is een bizarre week geweest. Ik ben heel blij om hier bij Liverpool te zijn en blij voor de fans. Het was een lange wedstrijd, die voor ons geweldig eindigde.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.