Van Dijk steunt 'beste Engelse centrale verdediger': 'Allebei pech gehad'

Reacties

Virgil van Dijk is complimenteus over zijn defensieve collega's bij Liverpool. De aanvoerder van Oranje voelt zich in het Liverpool-shirt gesterkt aan de zijde van zowel Ibrahima Konaté, Joël Matip als Joe Gomez.

Van Dijk steunt 'beste Engelse centrale verdediger': 'Allebei pech gehad'
© Pro Shots

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft met Van Dijk, Konaté, Matip en Gomez vier opties voor de twee posities centraal achterin. De Nederlander is de eerste keus en wordt vaak afwisselend bijgestaan door één van zijn drie teamgenoten. 'We hebben verschillende kwaliteiten, maar vullen elkaar daarmee heel goed aan', zei Van Dijk op de clubsite van Liverpool.

Van Dijk lichtte Gomez uit tijdens het interview. De elfvoudig international van Engeland liep in 2020 bij de Engelse nationale ploeg een zware knieblessure op en verloor na een lange revalidatie zijn basisplaats bij Liverpool. Vorig seizoen kwam Gomez tot 21 duels, voornamelijk als invaller. Klopp gaf naast Van Dijk de voorkeur aan Konaté of Matip.

Eerder deze maand zette Gomez ondanks zijn reserverol wel zijn handtekening onder een nieuw contract. 'Ik ben heel blij dat Joe bij de club blijft. Hij is wat mij betreft een van de beste, zo niet de beste centrale verdediger van Engeland. We hebben allebei veel pech gehad met blessures. Zijn tijd komt nog en ik hoop dat hij zich komend seizoen al laat zien.'

Virgil van Dijk geflankeerd door Joe Gomez en Joël Matip na de winst van de FA Cup in mei.
Virgil van Dijk geflankeerd door Joe Gomez en Joël Matip na de winst van de FA Cup in mei.

Lang seizoen
Van Dijk valt daarmee Konaté en Matip niet af. 'Konaté is ook een zeer goede speler. Hij is heel leergierig. Natuurlijk zijn er dingen die hij nog kan verbeteren, maar dat heeft ook met ervaring te maken. Hij heeft een fantastisch karakter, net als Joe en Joël. Liverpool mag zich in de handen knijpen met zulke centrale  verdedigers.'

Aan vooravond van een nieuwe lang seizoen, met een WK in november en december, kijkt Van Dijk vol vertrouwen vooruit. 'De voorbereiding was vrij kort, maar ik ken mezelf en mijn lichaam goed. Ik weet wat ik moet doen om klaar te zijn voor het seizoen. Daar ben ik elke dag mee bezig', verklaart de captain van het Nederlands elftal die vorig seizoen voor Liverpool in 51 van de 63 officiële wedstrijden in actie kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.