Van Dijk moet Solskjaers huis uit, hoog bezoek voor Dost en Keizer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Dijk moet Solskjaers huis uit, hoog bezoek voor Dost en Keizer

Virgil van Dijk zat Ole Gunnar Solskjaer dwars toen de Noor als interim-manager werd aangesteld bij Manchester United. Solskjaer verhuurde zijn huis namelijk aan Van Dijk waardoor de manager door toedoen van de Nederlander tijdelijk in een hotel moest wonen. Eerder grapte Solskjaer al dat Van Dijk zijn huis zou moeten verlaten als Solskjaer definitief de nieuwe manager zou worden en die dag is donderdag gekomen. Manchester Evening News meldt nu echter dat Van Dijk er niet meteen wordt uitgeschopt, maar tot de zomer mag blijven zitten.

'We hebben genoten van de laatste acht jaar in Noorwegen', aldus Solskjaer die zijn familie naar Engeland haalt. 'Het wordt een grote verandering voor ze, maar we kijken er naar uit. We besloten dat we die zes maanden (de periode dat Solskjaer interim-manager zou zijn, red.) apart van elkaar konden leven, maar nu gaan we weer samenwonen. We hebben in 2007 een huis laten bouwen en nu kunnen we er eindelijk gaan wonen.'

Bas Dost en Marcel Keizer krijgen volgens het ANP woensdag 3 april hoog bezoek. Minister-president Mark Rutte komt het tweetal van Sporting Portugal opzoeken tijdens zijn bezoek aan Portugal voor een gesprek met premier Antonio Costa, die Rutte ontvangt nabij het trainingscomplex van de Portugese voetbalclub. 

Angelo Di Livio, voormalig speler van onder meer Juventus en Fiorentina, heeft zijn eerste baan als voetbalcoach te pakken. De veertigvoudig Italiaans international gaat aan de slag als coach een Italiaans voetbalteam met postbodes. Dat melden Italiaanse media. Het team is gevormd met de bedoeling de teamspirit tussen de verschillende postbodes van Poste Italiane te verbeteren. En daar hoort natuurlijk een coach met veel voetbalervaring bij. Zondag 31 maart is de eerste wedstrijd: tegen Nazionale Cantanti, een team vol Italiaanse zangers.

• Spelers gebruiken een potje footvolley als plezierige onderbreking van de training of als demonstratie van hun techniek. De keepers van Juventus hebben hun eigen versie om hun kwaliteiten te testen en te laten zien.

Sergio Ramos heeft door de jaren heen vaak genoeg een andere look gehad. Het levert ook een mooie reeks van lookalikes op. De Spaanse verdediger is de rotste niet om via Twitter zijn persoonlijke voorkeur van de beste gelijkenissen met ons te delen.

'Jan Mulder naar VTM: dat is geen romantiek of humor. Dat is de prachtige toekomstmuziek van een nieuwe carrière, samen met de Rode Duivels, de Champions League en VTM.'
Jan Mulder spreekt zich uit over zijn eigen overstap. Hij mag dan inmiddels 73 jaar oud zijn, de oud-international maakt toch een mooie transfer. De voetbalanalyticus stapt na jaren voor de Belgische publieke omroep te hebben gewerkt over naar het commerciële VTM.

Imke Wübbenhorst haalde in december het nieuws door de eerste vrouw te worden die als trainer het Duitse mannenbolwerk betrad. BV Cloppenberg, uitkomend op het vijfde niveau in Duitsland, durfde het aan de dertigjarige vrouw aan te stellen als hoofdtrainer. Vragen als of er een sirene zou afgaan als ze de kleedkamer zou betreden bij het douchen, waren tekenend voor het bijzondere aan haar entree. Sportief gezien is er een paar maanden na dato geen reden voor enthousiasme. De vier duels onder haar leiding bleven alle zonder zege. En nu heeft ze haar spelers verteld dat ze na dit seizoen vertrekt.

• Marco van Basten is het niet eens met de kritiek van Ajax-directeur Edwin van der Sar op de nieuwe opzet van het WK voor clubteams. In de ogen van de voormalige topspits is het idee van de FIFA juist goed. 'Van der Sar laat zich in dit verhaal voor het karretje spannen van de UEFA', laat Van Basten, die vorig jaar de FIFA verliet, weten in gesprek met het AD. 'Die zien het WK voor clubteams als een bedreiging voor hun eigen Champions League, maar hun argumentatie vind ik bedenkelijk en zwak. Van der Sar wordt nu naar voren geschoven, maar op de achtergrond zijn de écht grote clubs natuurlijk allang akkoord. Die zien de potentie - en terecht.'

Het is de bedoeling dat vanaf 2021 elke vier jaar een WK voor clubs met 24 deelnemers wordt afgewerkt.

'Op wie ik hoop als Champions League-winnaar? Ajax.'
• Real Madrid-doelman Thibaut Courtois is op geen enkele manier haatdragend richting de Amsterdammers, die in de achtste finale De Koninklijke uitschakelden. (Transistor)

Franco Baresi kan niet wachten om Aaron Ramsey te zien spelen in het shirt van Juventus. Volgens de AC Milan-legende heeft De Oude Dame uitstekende zaken gedaan met het transfervrij inlijven van de Arsenal-middenvelder. 'Het is een geweldige speler. Er is hier echt sprake van een transfercoup', vertelt Baresi aan de BBC. 'Ik weet ook zeker dat Ramsey zich snel zal aanpassen aan het Italiaanse voetbal.'

• Baresi was in zijn tijd wellicht de beste verdediger ter wereld. Momenteel verdient Gerard Piqué die status, zo vindt althans Carles Puyol. 'Zonder enige twijfel', zegt de Barcelona-icoon in gesprek met Marca over zijn voormalige ploeggenoot. 'Hij is ook beter dan dat ik ooit was. Piqué is extreem belangrijk voor Barcelona, ook vanwege zijn kwaliteiten als leider.'

• Het is vandaag 28 maart, oftewel precies 26 jaar nadat Francesco Totti zijn officiële debuut beleefde. De toen nog piepjonge middenvelder mocht van toenmalig AS Roma-trainer Vujadin Boskov aantreden tegen Brescia.

• Op deze dag in 1993 werd Clarence Seedorf Ajax' jongste doelpuntenmaker ooit. Onlangs verloor hij dit record aan Ryan Gravenberch.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• En precies 21 jaar geleden op deze dag maakte Dean Saunders een uiterst merkwaardige goal. Bekijk hem nog eens terug.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.