Rossi ontbijt met Ferguson, Oss-keeper vreet gras

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rossi ontbijt met Ferguson, Oss-keeper vreet gras

• Nostalgie bij Giuseppe Rossi. De Italiaan, geteisterd door veel blessureleed in zijn carrière, traint mee bij zijn oude club Manchester United en haalt daar herinneringen op, samen met Sir Alex Ferguson, volgens hem 'de beste manager die ooit heel geleefd'. 'Ik heb gisteren met hem ontbeten op Carrington. We bleven maar praten en hij herinnert zich zelfs de transfersom waarvoor ik wegging (10 miljoen euro, red.). Denk er eens over na: dat was elf jaar geleden en in die tijd zijn er honderden transfersommen de revue gepasseerd en hij weet nog steeds voor hoeveel ik aan Villarreal werd verkocht.' (Manchester Evening News)

Spelersprofiel

G. Rossi


Geboortedatum:
1 februari 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Teaneck
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
72 kg

• De 'Spy Gate' suddert na de hallucinerende presentatie van Marcelo Bielsa nog even door in Engeland. Of moeten we zeggen bakt nog even door? Pizza Hut dacht ook grappig te zijn met een opmerking over spionage aan het adres van Leeds United, maar krijgt een zeer gevat antwoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• TOP Oss heeft zin in de Brabantse derby tegen FC Den Bosch op vrijdag. Kijk niet gek op als u doelman Nick Olij letterlijk het gras van zijn strafschopgebied ziet opeten...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Imke Wübbenhorst is sinds eind december de eerste vrouw die als trainer werkzaam is in het Duitse mannenvoetbal. Ze moet BV Cloppenburg behoeden voor degradatie uit de Oberliga. Ze strijdt ook tegen de vooroordelen in de door mannen gedomineerde wereld. Zo werd haar de vraag voorgelegd of ze een sirene op haar hoofd droeg om de heren in de kleedkamer te waarschuwen hun broek aan te trekken. Haar antwoord was mannelijk genoeg: 'Natuurlijk niet, ik ben een professional. Ik selecteer op de lengte van de schwanz', grapte ze.

• De ene trainer ijsbeert om de zenuwen de baas te blijven, de andere knaagt aan zijn nagels. Florian Kohfeldt zoekt het in kauwgom. Bild berekende dat de trainer van Werder er tijdens een wedstrijd zo'n 24 kauwgommetjes doorheen jaagt. Voorlopig houdt hij vast aan zijn gewoonte. 'Ik heb al eens geprobeerd te stoppen, maar dat gaat gewoon niet.'

DJ Tiësto geniet ook in het Rat Verlegh Stadion meer dan enige bekendheid. Daarom staat NAC Breda stil bij het feit dat de wereldberoemde dj Abraham ziet.

• NEC doet ook mee met de #10YearsChallenge, al leidt dat tot een pijnlijke conclusie over de ontwikkeling van de Nijmeegse club.

• Roberto Martínez had woensdag de rol van aangever op het Belgische Gouden Schoen-gala. De Spaanse bondscoach van België mocht de prijs van Trainer van het Jaar uitreiken aan Club Brugge-coach Ivan Leko. Maar hij werd zelf ook aangenaam verrast. Jeugdvriend Jordi Cruijff was opgetrommeld als speciale gast. 'Ik bewonder zijn passie', zei Cruijff. 'De Martínez die jullie zien: zo ís hij gewoon.'

• Getuige zijn huidige postuur heeft Ronaldo moeite op het goede gewicht te blijven. De Braziliaan had ook tijdens zijn carrière last van de kilootjes, zo openbaarde Stéphane Dalmat. 'Hij wilde nooit op de weegschaal staan, omdat zijn gewicht hem dwars zat. Het was iets psychisch', zei de Franse oud-international, die bij Internazionale met Ronaldo samenspeelde. 'Er was altijd spanning en dat eindigde vaak slecht. Trainer Héctor Cúper wilde dat we ons elke dinsdag wogen. Maar Ronaldo wilde zijn gewicht nooit weten en ging nooit op de weegschaal staan.'

Marc Overmars heeft een wit voetje gehaald bij de Ajax-fans. 'Ik heb wat bijnamen en die hoor ik regelmatig. Ook net weer, terwijl ik hier rondliep, over bruto en netto', zei de directeur, die onder meer Marc Netto wordt genoemd vanwege zijn soms zuinige beleid, bij de opening van een nieuw supportershome. Van zuinigheid was minder sprake, wat Overmars betreft. 'Wat ik namens Ajax mag zeggen, is dat er de hele avond gratis bier is.'

• Over Ajax gesproken, de Amsterdamse club gaat terug in de tijd en beseft dat het precies negen jaar geleden Christian Eriksen zijn debuut maakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.