Europese clubs ageren tegen FIFA-plannen WK voor clubs

Reacties

De FIFA heeft met de plannen voor het nieuwe WK voor clubs de handen in Europa niet op elkaar gekregen. De belangenvereniging van de Europese clubs (ECA) heeft opnieuw haar afkeuring uitgesproken.

Europese clubs ageren tegen FIFA-plannen WK voor clubs

Over de plannen van de FIFA over de uitbreiding van het WK voor clubs, dat naast een uitgebreider deelnemersveld van de winter naar de zomer wordt verplaatst, blijft de ECA uitgesproken. 'We hebben herhaaldelijk erop gewezen dat de wedstrijdenkalender tot en met 2024 is vastgesteld', aldus ECA-voorzitter Andrea Agnelli. 'De beslissing van de FIFA om vanaf 2021 het WK voor clubs te veranderen kan de ECA dus niet steunen.'

De Italiaanse clubs hebben daarbij al duidelijk stelling genomen. Ze gaan het nieuwe WK voor clubs in voorgestelde vorm boycotten. Volgens Ajax-directeur Edwin van der Sar, die in de ECA als vicevoorzitter fungeert, is het FIFA-plan niet helemaal afgeschoten.

'Wij zijn altijd bereid om te praten', tekende het AD op uit de mond van Van der Sar. 'We zijn ook niet tegen. Het gaat ons op de manier waarop de FIFA dit besloten heeft. In de zomer van dat jaar is er ook nog een finale van de Champions League en een eindstrijd om de Nations League en een Afrika Cup. Sommige competities beginnen alweer half augustus. Nu zijn er al voetballers die meer dan zeventig wedstrijden in een jaar spelen. Het houdt een keer op.'

De ECA besprak in Amsterdam ook de Europese vergezichten. Na 2024 worden de Europese toernooien in een andere vorm gegoten. De plannen zijn nog prematuur, al wordt wel al gesproken van een Super Champions League. 'Het is een start van een proces', zei Agnelli. 'We hebben tijd nodig om de verschillende voorstellen te analyseren.' De Italiaan spreekt daarbij van een periode van twaalf tot achttien maanden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.