Van Dijk gematigd positief over gelijkspel tegen Italië

Aanvoerder Virgil van Dijk ziet aanknopingspunten na het gelijkspel van Oranje maandagavond in de oefeninterland tegen Italië (1-1). Na een slechte eerste helft en een tegengoal na rust richtte het Nederlands elftal zich in de slotfase op, wat de gelijkmaker van Nathan Aké opleverde.

'In de eerste helft kwamen we een paar keer goed weg, maar na rust speelden we bij vlagen goed voetbal', zei Van Dijk bij Veronica. 'De gelijkmaker was verdiend tegen een goed Italië. We kregen zelfs nog wat kansen op meer, helaas trokken we het niet over de streep.'

Toch speelde Oranje in de eerste helft zeker niet goed. 'We gaven Italië veel ruimte, dat zijn leermomenten voor ons allemaal. We zakten iets te ver in achterin, daar moeten we eerlijk in zijn. Het is geen reden voor paniek. In de tweede helft ging het beter.'

Bij de openingstreffer van Simone Zaza zag Van Dijk er net als zijn collega-verdedigers niet goed uit. De captain vond het vooral een ongelukkig voorval. 'Ik kon er vrij weinig aan doen.'