Van Dijk geeft rake kopbal in München zeer speciale status

Reacties

Liverpool baande zichzelf woensdag een weg naar de laatste acht clubs in de Champions League. Na de 0-0 op Anfield in de eerste wedstrijd eindigde het weerzien met Bayern München in 1-3. Virgil van Dijk had met een rake kopbal een aandeel in de Engelse zege.

Van Dijk geeft rake kopbal in München zeer speciale status

'Dit is een geweldige avond. We wisten dat het zwaar zou worden, want Bayern heeft een geweldige ploeg met fantastische spelers. We hadden ook wat pech met de gelijkmaker, maar we hebben de klus geklaard en zitten nu bij de laatste acht', sprak de verdediger trots bij BT Sport.

Zijn doelpunt maakte een geweldig gevoel los bij Van Dijk, gaf hij aan bij Ziggo. 'Ik denk dat je wel kunt spreken van mijn belangrijkste treffer ooit, al wil ik die voor Oranje hier in Duitsland in de Nations League niet vergeten. Maar nee, voor Liverpool heb ik nog nooit op zo'n belangrijk moment gescoord', aldus Van Dijk.

Teamgenoot James Milner was ook lovend over zijn Nederlandse teamgenoot. 'Deze man pakt gewoon weer een doelpunt mee', zei de routinier, die samen met Van Dijk de media te woord stond. 'Eigenlijk zou hij er nog meer moeten maken, hè? Gezien zijn lengte.'

Jürgen Klopp
Hoofdtrainer Jürgen Klopp vond de doortocht van Liverpool naar de kwartfinale zeer verdiend. 'Het is zó lastig om hier te spelen, uit tegen Bayern München', gaf ervaringsdeskundige Klopp aan. 'Dit is een grote overwinning, hoor. Ik ben zo trots op deze jongens. Dat eerste doelpunt wil ik wel duizend keer terugkijken.'

'Verdedigend stonden we ook heel goed. Normaliter verdedigen we in uitwedstrijden in de Champions League niet zoals vanavond. Nu was het wel goed', sprak de Duitse coach, die Van Dijk ook speciaal complimenteerde. 'Virgil organiseert de boel bij standaardsituaties en is zelf ook gevaarlijk. Hij is echt een massive threat', aldus Klopp.

'Ajax heeft meer voetballend vermogen dan topfit Liverpool'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.