Van Dijk en Klopp vol ongeloof over goal Salah: 'Sensationeel'

Mohamed Salah maakte dinsdagavond grote indruk op Virgil van Dijk en coach Jürgen Klopp. De aanvaller uit Egypte miste ook de nodige kansen in het Champions League-duel met Red Bull Salzburg, maar maakte dat in de tweede helft helemaal goed met een zeer fraaie goal. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-2, voldoende voor een plek in de volgende ronde voor Liverpool.

Na een pass van Jordan Henderson moest Salah uitwijken voor Cican Stankovic, doelman van Red Bull Salzburg. Vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek werkte de aanvaller van Liverpool de bal nog binnen. De 0-2 was daarmee een feit, één minuut nadat Naby Keïta de score had geopend voor Liverpool in een tot dan toe lastig duel met de Oostenrijkers. Op de lijn kreeg ook Jérôme Onguéné, die met geschutter Salah de kans had geboden, het niet voor elkaar de bal nog te keren.

'Hij had het een stuk makkelijker voor ons kunnen maken vanavond. Misschien probeerde hij het vanavond extra spannend te maken voor de toeschouwers', grapte Van Dijk na afloop tegenover het clubkanaal van Liverpool. 'Hij miste kansen in de eerste helft, waarvan één heel grote, maar je ziet aan die goal in de tweede helft dat hij heel veel kwaliteiten heeft', loofde de Nederlander Salah, die zijn vierde goal in de huidige Champions League-campagne maakte.

Ook Klopp was onder de indruk van zijn aanvaller. De Duitse coach van Liverpool kreeg de vraag om de goal van Salah uit te leggen. 'Godzijdank hoef ik dat niet te doen. Het was veruit de moeilijkste kans die hij vanavond kreeg. Hij speelde heel goed, maar scoorde niet in de situaties waarin we normaal gesproken wel verwachten dat hij scoort. Gefocust blijven en dan zo'n beslissende en moeilijke goal maken, zegt waarschijnlijk meer over hem dan alle andere goals die hij ooit maakte. Hij was geconcentreerd, geloofde erin en maakte het sensationeel af.'

Volgende ronde
Van Dijk was opgelucht dat Liverpool, de titelhouder in de Champions League, de volgende ronde bereikte. Bij een nederlaag tegen de club uit Salzburg waren The Reds namelijk uitgeschakeld. 'We hebben altijd geloof in onszelf, maar dat moet je ook laten zien. Vooral de tweede helft hebben we laten zien wat we kunnen. Voor die tijd hebben ze ons een paar keer flink onder druk gezet. Dat komt door de kwaliteiten die ze hebben, daar moet je hen alle credits voor geven. We waren klaar voor een moeilijke avond tegen een goede ploeg, maar we hebben ons goed staande gehouden. Zij speelden een beetje zoals wij dat ook doen.'