Van Dijk en Çiftçi door met Celtic, Koolwijk uitgeschakeld

Reacties

Celtic heeft zich na de tweede zege op Stjarnan geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. In IJsland was de Schotse topclub vanavond met 4-1 te sterk.

Van Dijk en Çiftçi door met Celtic, Koolwijk uitgeschakeld

Celtic, met Virgil van Dijk en de in Nederland geboren Nadir Çiftçi (foto) in de basis, kwam vroeg op achterstand door een goal van Olafur Finsen, maar stelde na een half uur orde op zaken.

Nir Biton was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, terwijl Charlie Mulgrew al vroeg in de tweede helft de marge op twee zette. Leigh Griffiths en Stefan Johansen zorgden vlak voor tijd voor een ruime zege: 1-4. Vorige week was de Schotse topclub al met 2-0 te sterk op Celtic Park.

Rudar - Qarabag 0-1 (0-0)
Rydell Poepon mag nog steeds dromen van het hoofdtoernooi van de Champions League. De voormalige spits van onder meer Ajax, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam, die deze zomer de overstap maakte van het Franse Valenciennes naar Azerbeidzjan, zat de hele wedstrijd op de bank en zag de Braziliaan Reynaldo zijn club naar de derde voorronde van het kampioenenbal schieten.

Steaua Boekarest - AS Trencín 2-3 (2-0)
Het Europese avontuur voor de Nederlanders Ryan Koolwijk en Gino van Kessel is ten einde. Op bezoek bij het Steaua Boekarest van landgenoot Nicandro Breeveld werd weliswaar met 3-2 gewonnen, maar bleek de eindstand niet voldoende om de 2-0 nederlaag van vorige week goed te maken. Koolwijk begon net als Van Kessel in de basis bij het Trencín van eigenaar Tscheu La Ling, terwijl Breeveld de wedstrijd volmaakte namens de thuisploeg.

Videton FC - The New Saints 1-1 na verlenging (1-0)
Kees Luijckx is met het Hongaarse Videoton door naar de derde voorronde van de Champions League. De voormalige speler van Excelsior, AZ, NAC Breda en Roda JC Kerkrade begon in tegenstelling tot vorige week in de basis, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Luijckx werd vlak voor tijd naar de kant gehaald en zijn ploeg klaarde de klus in de verlenging dankzij een treffer van Videoton-middenvelder Ádám Gyurcsó.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.