Van Dijk bijt van zich af na kritiek op Liverpool, Ferdinand niet onder indruk

Reacties

Virgil van Dijk heeft na de 2-1 zege op Ajax van dinsdagavond flink van zich afgebeten. De verdediger sloeg bij BT Sport terug naar onder andere Rio Ferdinand, die flinke kritiek op Liverpool uitte na de 4-1 nederlaag bij Napoli. De analyticus is niet onder de indruk van de woorden van de Nederlander.

Van Dijk bijt van zich af na kritiek op Liverpool, Ferdinand niet onder indruk
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

Liverpool versloeg Ajax door een late treffer van Joël Matip. De zege was broodnodig voor de ploeg van Jürgen Klopp, die al sinds het begin van het seizoen in slechte vorm verkeert. De 4-1 nederlaag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League was daarvan het levende bewijs. 

Ferdinand
Onder andere Rio Ferdinand, oud-verdediger van Manchester United, uitte kritiek op het team na de oorwassing in Napels. 'Het was beschamend, de eerste 45 minuten. Met name defensief. Als manager en als speler mag je niet accepteren dat er sprake is van een gebrek aan inzet en geldingsdrang. Dit resultaat zat eraan te komen. Liverpool speelt mat en zonder lef en vastberadenheid.'

In reactie op de zege tegen Ajax geeft Van Dijk toe dat de uitwedstrijd tegen Napoli 'heel slecht' was, maar slaat hij ook terug naar onder andere Ferdinand . 'Heel veel oud-voetballers, die precies weten waar we doorheen moeten, proberen ons naar beneden te halen. Wij luisteren niet naar wat de buitenwacht van ons vindt.'

Slechte wedstrijd
Ferdinand was bij BT Sport niet onder indruk van de uitspraak van de Liverpool-aanvoerder. 'Het optreden in Napels was gewoon slecht. Als je na die wedstrijd aan elke speler naar hun presaties zou vragen, zou iedereen zeggen dat het niet goed was', aldus de analist. Ook wil Ferdinand benadrukken dat de kritiek over de wedstrijd en niet over Liverpool in het algemeen ging.

Liverpool staat door de zege tweede in Groep A. Van Dijk ziet de zege tegen Ajax als een stap in de goede richting voor de Engelsen. 'Na de horrorshow in Napels was het heel belangrijk om een positieve reactie te tonen. Het is een belangrijke zege in aanloop naar de interlandweek.' Na het internationale voetbal is Brighton & Hove Albion op zaterdag 1 oktober de eerstvolgende opponent van Liverpool. In de Champions League speelt de ploeg van Klopp op 4 oktober tegen Rangers FC.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.