Van der Water heeft droomtransfer naar de MLS alsnog te pakken

Reacties

Silvester van der Water is alsnog op weg naar Amerika. De 24-jarige aanvaller krijgt van Heracles Almelo de ruimte om zijn overstap naar Orlando City af te ronden.

Van der Water heeft droomtransfer naar de MLS alsnog te pakken

Van der Water was afgelopen zomer al dicht bij een overgang naar de MLS-club, maar uiteindelijk ketste de transfer af in september. Op VI PRO blikte de rechtsbuiten daar onlangs uitgebreid op terug.

Orlando bleef de aanvaller echter volgen en is het nu alsnog eens geworden met Heracles. De club heeft Van der Water vrijdag toestemming gegeven om zijn transfer af te ronden, hij ontbreekt daarom op de training. Heracles won zes van zijn laatste tien Eredivisie-duels en is met nog twaalf speelronden te gaan al praktisch veilig.

Met Ismail Azzaoui haalden de Almeloërs enkele maanden geleden bovendien al een vervanger voor Van der Water in huis. Als er geen gekke dingen gebeuren, zet Van der Water spoedig zijn handtekening onder een contract in Orlando. Daarmee komt zijn grote wens in vervulling.

'Het is altijd een droom van mij geweest naar Amerika te gaan. Vroeger niet eens als voetballer, maar de sport is daar wel enorm aan het groeien. Het is niet meer alleen maar ijshockey, honkbal of American football daar. Het voetbal is enorm aan het opkomen. Natuurlijk zou ik het mooi vinden in de Bundesliga of de Premier League te spelen, maar dat is op dit moment niet realistisch. Orlando staat voor mij wel echt op nummer één. Ik kan daar miljonair worden en samenspelen met een legende als Nani, mooier kan toch niet?', zei Van der Water onlangs.

Inmiddels heeft Orlando met Alexandre Pato nog een wereldberoemde aanvaller binnengehaald. De MLS-club is pas net begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in april begint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.