Van der Vaart: 'Van Henderson wordt niemand vrolijk'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft maandagavond hard uitgehaald naar Jordan Henderson. De aanwinst van Ajax heeft in zijn eerste wedstrijden nog niet kunnen winnen, en de ploeg van John van 't Schip speelt de laatste weken ook weer ondermaats.

Van der Vaart: 'Van Henderson wordt niemand vrolijk'
© Pro Shots

Van der Vaart hoopt dat Ajax niet, zoals Van 't Schip zegt te overwegen, de tactiek gaat veranderen. 'Er zijn spelers gehaald met nul kwaliteit, dan moet je dit seizoen even uitzitten. Ze hebben Jordan Henderson gehaald, dat is ook tikkie breed, tikkie terug. Daar wordt niemand vrolijk van. Je zal zien dat je donderdag tegen Bodø/Glimt met alle geluk van de wereld doorkomt. Dan liever eruit.'

Khalid Boulahrouz, naast Van der Vaart aan de tafel bij Rondo, ziet ook niet meteen voor zich dat een meer defensief strijdplan zijn vruchten afwerpt. 'Dan zou je met een volledig andere identiteit gaan spelen, waar niemand in de Arena zich mee kan identificeren. En je kan de boel wel dicht willen metselen, maar daar moet je wel de spelers voor hebben', aldus de gewezen 'kannibaal' uit Maassluis. Over spelers gesproken: Van der Vaart nam het op voor Kenneth Taylor, die in de Johan Cruijff Arena werd uitgefloten.

'Deze jongen heeft heel veel kwaliteit, maar als je het stadion inloopt en je weet dat je wordt uitgefloten om elk foutje dat je maakt, dan word je heel erg klein. Daar moet hij even doorkomen, en ik ben ervan overtuigd dat het wel gaat gebeuren. Je kunt het wel een schande noemen, maar het Ajax-publiek is teleurgesteld. Alleen spelers waar ze in geloven, die worden uitgefloten', stak Van der Vaart Taylor een hart onder de riem.

Boulahrouz, tot slot, leverde stevige kritiek op Josip Sutalo. 'Die Sutalo, die is voor twintig miljoen gehaald. Het is ongelofelijk dat die nog speelt, je hebt er niks aan. Dat gaat ten koste van Jorrel Hato, die moet linksback gaan staan. Dan zou ik met Hato en Devyne Rensch gaan spelen, die snappen het Ajax-spelletje.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.