Van der Vaart tipt Nederlandse clubs: 'Die zou ik eens gaan bekijken'

Reacties

Als interim-eindverantwoordelijke bij Esbjerg zet Rafael van der Vaart zijn eerste stappen in het trainersvak. Zijn debuutwedstrijd mondde uit in een deceptie, maar over een van zijn spelers toonde de ex-international zich na afloop bijzonder positief.

Van der Vaart tipt Nederlandse clubs: 'Die zou ik eens gaan bekijken'
© Imago

Het thuisduel met Lyngby eindigde vorige week vrijdag in een ruime overwinning voor de bezoekers (0-3). Tot overmaat van ramp lieten de Esbjerg-supporters zich op negatieve wijze gelden. De wedstrijd moest tot twee keer toe worden stilgelegd, omdat er met vuurwerk werd gegooid. Directeur Jens Hammer Sørensen besloot in te grijpen en gooit de twee sfeervakken voor onbepaalde tijd op slot.

Ook sportief was zoeken naar lichtpuntjes bij Esbjerg, dat verwikkeld is in een strijd om lijfsbehoud in de Deense eerste divisie. De opmerking dat er geen sierlijke nummer 10 of lekker linkspoot in de selectie zit, weerlegde Van der Vaart binnen de kortste keren. 'Vandaag in elk geval niet. Maar Mads Larsen, onze nummer 8, speelde weer wat beter. Hij is pas twintig jaar en aanvoerder, dat wordt een heel goede speler. Mooie dribbel.'

Zonder gekheid
Toch benoemde Van der Vaart ook een minpuntje van zijn pupil, die is geboren en getogen in Esbjerg en dit seizoen nog geen competitiewedstrijd miste. 'Hij is alleen alleen rechts, dat vind ik dan weer jammer, haha', grapte de interim-trainer. 'Nee zonder gekheid, als ik bij een club in Nederland werkte, zou ik die jongens een gaan bekijken.'

Lees hieronder de volledige reportage van VI's Marco Timmer op bezoek bij Rafael van der Vaart. Daarin gaat de oud-international dieper in op zijn huidige trainersrol bij Esbjerg en het leven met zijn gezin in Denemarken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.