Van der Vaart slaat alarm: 'Zo gaan we degraderen'

Reacties

De tweede seizoenshelft van de Bundesliga is amper onderweg, of het is crisis in Hamburg. Aanvoerder Rafael van der Vaart heeft maandag zijn zorgen geuit over de sportieve situatie bij Hamburger SV. Tot overmaat van ramp zag trainer Bert van Marwijk ook nog een belangrijke speler wegvallen.

Van der Vaart slaat alarm: 'Zo gaan we degraderen'

HSV verloor zondagavond mede dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar met 3-0 van Schalke 04. Omdat Die Rothosen voor de winterstop ook al drie keer op rij verloren, rest hen niets anders dan de strijd tegen degradatie. De zestiende plaats is voorlopig het lot van de ploeg van Van Marwijk, met slechts vier punten meer dan hekkensluiter Eintracht Braunschweig.

En dat zit Van der Vaart niet lekker. 'De onrust is groeiende, dit doet pijn', vertelt hij in de nasleep van de zure nederlaag op de clubsite. 'Als we zo blijven spelen, gaan we op zeker degraderen. Ik heb dan ook weinig geslapen, moet ik toegeven. Want de teleurstelling is enorm. Ik weet eerlijk gezegd ook niet zo goed meer wat ik moet zeggen.'

Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart vechten een duel uit tijdens Hamburger SV - Schalke 04 (0-3).
Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart vechten een duel uit tijdens Hamburger SV - Schalke 04 (0-3).

Daarbij doelt de dertigjarige captain met name op het feit dat er van de goede bedoelingen weinig is terug te zien op het veld. 'Elke keer zeggen we dat er nu echt iets moet veranderen, maar er gebeurt niks. Dat vreet aan me. Want als je, zoals gisteren, de doelpunten zo makkelijk weggeeft, ga je geen wedstrijd meer winnen.'

De komende weken moet HSV laten zien dat het wel degelijk van plan is daad bij woord te voegen. Zaterdag gaat het op het bezoek bij 1899 Hoffenheim, een directe concurrent. Twee weken later volgt het uitduel met Eintracht Braunschweig, momenteel de nummer laatst. Beide duels komen waarschijnlijk te vroeg voor clubtopscorer Pierre-Michel Lasogga (negen goals), die tegen Schalke een enkelblessure opliep en zeker twee weken moet herstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.