Van der Vaart kaatst de bal terug: 'Vier nooit een vierde plaats'

Reacties

Rafael van der Vaart kan zich niet vinden in de kritiek van FC Midtjylland-trainer Jess Thorup. De oefenmeester verweet de 34-jarige Nederlander dat hij donderdagavond meteen na afloop van de wedstrijd tegen Randers (3-0) naar de kleedkamer beende in plaats van de vierde plaats - en daarmee Europees voetbal - te vieren.

Van der Vaart kaatst de bal terug: 'Vier nooit een vierde plaats'

'Nou ja, sterallures. Jullie kennen me een beetje, dat valt wel mee. Laat ik het zo zeggen: ik heb nog nooit een vierde plek gevierd en was dat gisteren ook niet van plan', zegt Van der Vaart in gesprek met Bureau Sport.

Thorup oordeelde hard over Van der Vaart, die hij de afgelopen maanden zelden opstelde. 'Dit is niet de manier waarop het moet gaan, maar zo is Rafa ook. We moeten erkennen dat sterspelers zich soms anders gedragen, maar dat wil niet zeggen dat ik het accepteer.'

Het was niet de eerste keer dat de voormalig speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur kritisch werd bejegend door een belangrijke vertegenwoordiger van FC Midtjylland. Technisch directeur Claus Steinlein stelde enkele weken geleden dat zijn club op meer gehoopt had na het aantrekken van de 109-voudig international.

Ondanks alles is Van der Vaart voornemens zijn tot medio 2018 doorlopende contract uit te dienen. 'Zolang ze me betalen, ga ik er elke dag braaf heen. Estavana (zijn vriendin Polman die in Denemarken handbalt, red.) heeft ook nog een jaar contract. We hebben het prima naar ons zin. Ik blijf sowieso nog een jaar. Daarna is de kans groot dat we naar Nederland komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.