Van der Vaart weer in opspraak: 'Accepteer dit gedrag niet'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft wederom geen goede indruk gemaakt bij FC Midtjylland. De ploeg van de Nederlander verzekerde zich donderdagavond van Europees voetbal, maar dat vierde Van der Vaart niet met de overige spelers op het veld.

Van der Vaart weer in opspraak: 'Accepteer dit gedrag niet'

De 34-jarige spelmaker bleef tegen Randers (3-0) de hele wedstrijd op de bank en in plaats van na afloop een feestje vieren op het veld met de spelersgroep, zocht Van der Vaart de kleedkamer op. Trainer Jess Thorup is niet tevreden met de houding van zijn speler. 'Dit is niet de manier waarop het moet gaan, maar zo is Rafa ook. We moeten erkennen dat sterspelers zich soms anders gedragen, maar dat wil niet zeggen dat ik het accepteer', is Thorup hard in gesprek met BT.

Van der Vaart heeft het sinds zijn komst naar Denemarken niet makkelijk. De Nederlander kwam tot twee doelpunten in vijftien competitiewedstrijden en miste dus flink wat duels van FC Midtjylland. Technisch directeur Claus Steinlein stelde begin deze maand al dat zijn ploeg op meer gehoopt had na het aantrekken van de 109-voudig international van het Nederlands elftal.

Thorup hoopt zijn manschappen vooral bij elkaar te houden na het belangrijke resultaat tegen Randers. 'Iedereen moet onderdeel zijn van deze overwinning. Binnen onze club staat niemand boven de groep, ook Rafa niet.' De trainer van FC Midtjylland is overigens niet van plan om Van der Vaart helemaal niet meer te gebruiken. De Nederlander staat ook volgend seizoen onder contract bij de club. 'Hij is dé sterspeler van de competitie. We hebben nog steeds veel ambities en ik geloof er heilig in dat hij ons kan helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.