Van der Vaart blijft aan de kant: 'Team is verder dan hij'

Rafael van der Vaart moet ook bij Esbjerg fB genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Een basisplaats is volgens trainer John Lammers sowieso voorlopig niet aan de orde.

Van der Vaart blijft aan de kant: 'Team is verder dan hij'

De 35-jarige Van der Vaart vond na zijn vertrek bij FC Midtjylland onderdak bij Esbjerg fB. De verhuizing heeft de gewezen international nog geen rentree binnen de lijnen opgeleverd. Lammers ziet voorlopig ook slechts een rol als invaller voor zijn landgenoot weggelegd. 'Als we met 3-0 voor staan, kan hij worden ingebracht en het tempo uit de wedstrijd halen', wijst de coach in Jyllands-Posten op een bijdrage binnen de lijnen van de 109-voudig international.

Maar het is de vraag of Van der Vaart die bescheiden rol op korte termijn kan spelen. 'Ik hoop dat hij fit kan blijven en de hele week kan trainen. Dan zullen we zien of we hem een paar minuten kunnen geven', zegt Lammers, die zijn ploeg voorbereidt op het competitieduel met Aalborg BK van maandag. 'Het team is verder dan hij is. Maar hij kan in wedstrijden belangrijk worden voor ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen