Van der Sar keurt ongeregeldheden tijdens mini-Klassieker af

Edwin van der Sar heeft afkeurend gereageerd op de incidenten tijdens de wedstrijd tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19. Het duel werd gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribune.

Van der Sar keurt ongeregeldheden tijdens mini-Klassieker af

Ouders van de spelers van Feyenoord werden belaagd door supporters van Ajax nadat zij juichten bij een grote kans voor Feyenoord. Ajax Onder-19-trainer John Heitinga en zijn Feyenoord-collega Dirk Kuijt probeerden de onrust te sussen, maar slaagden daar nauwelijks in. Uiteindelijk kwam ook hoofd opleidingen Stanley Brard van Feyenoord en Ajax-directeur Edwin van der Sar het veld op om de fans toe te spreken.

'De situatie die zich op de tribunes voordeed keuren wij natuurlijk af', reageert Van der Sar op de clubsite. 'Voor de beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de O19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen.'

Op het moment van staken, een klein kwartier voor rust, stond het overigens nog 0-0. Feyenoord Onder-19 heeft aan een punt genoeg om kampioen te worden, Ajax moet winnen om de titel te pakken. Aanvankelijk was de bedoeling om weer te voetballen als de rust was wedergekeerd, maar omdat dat niet gebeurde werd er definitief een streep gezet door de jeugdwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord