Mini-Klassieker gestaakt vanwege ongeregeldheden

De kampioenswedstrijd tussen Ajax Onder-19 en Feyenoord Onder-19 is zaterdag gestaakt. Dat had alles te maken met ongeregeldheden naast het veld in Amsterdam.

Mini-Klassieker gestaakt vanwege ongeregeldheden

Ouders van de spelers van Feyenoord werden belaagd door supporters van Ajax nadat zij juichten bij een grote kans voor Feyenoord. John Heitinga (trainer Ajax Onder-19, foto) en zijn Feyenoord-collega Dirk Kuijt probeerden de onrust te sussen, maar slaagden daar nauwelijks in.

Uiteindelijk kwam ook hoofd opleidingen Stanley Brard van Feyenoord en Ajax-directeur Edwin van der Sar het veld op om de fans toe te spreken. Op dat moment was het vak met daarin de ouders van de Feyenoord-spelers, gesitueerd op dezelfde tribune als waar de Ajax-fans zaten, al grotendeels leeggestroomd.

Op het moment van staken, een klein kwartier voor rust, stond het overigens nog 0-0. Feyenoord Onder-19 heeft aan een punt genoeg om kampioen te worden, Ajax moet winnen om de titel te pakken. Aanvankelijk was de bedoeling om weer te voetballen als de rust was wedergekeerd, maar omdat dat niet gebeurde werd er definitief een streep gezet door de jeugdwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord