Van der Sar herinnert klagend Chelsea aan VAR-geluk

Reacties

Van Edwin van der Sar hoeft Chelsea geen medelijden te verwachten na de ongelukkige nederlaag tegen Manchester United maandagavond. De Ajax-directeur reageerde via Twitter op het geklaag van The Blues bij de 0-2 nederlaag.

Van der Sar herinnert klagend Chelsea aan VAR-geluk
© Pro Shots

Voor Chelsea was het duel met United er een vol VAR-frustraties. Harry Maguire kwam al vroeg in de wedstrijd goed weg zonder rood na een natrappende beweging richting Michy Batshuayi. Later in de wedstrijd werden twee goals van Chelsea afgekeurd na inmenging van de videoscheidsrechter. Bij een goal van Kurt Zouma werd een lichte overtreding gezien van César Azpilicueta, die juist zelf werd geduwd, en daarna werd ook nog de aansluitingstreffer van Olivier Giroud afgekeurd wegens buitenspel.

Het optreden van de VAR leidde tot grote frustratie op Stamford Bridge. 'Dit is geen voetbal meer', zong de Chelsea-aanhang uit volle borst. Van der Sar kreeg het mee en reageerde via Twitter, waar hij sowieso al zijn oude club United steunde. 'Het kan beide kanten opgaan voor een club..', aldus de voormalige United-doelman, die daarmee natuurlijk verwees naar het duel tussen Chelsea en Ajax in Londen in de groepsfase van de Champions League (4-4). Dat puntenverlies bleek uiteindelijk cruciaal voor Ajax, dat werd uitgeschakeld in de poulefase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op die avond begin november kreeg zowel Daley Blind als Joel Veltman een omstreden rode kaart en werd Chelsea met een strafschop bij een 2-4 stand terug in de wedstrijd geholpen. Onlangs werd bij een scheidsrechtersbijeenkomst van de UEFA toegegeven dat er die avond grote fouten zijn gemaakt.

Ten Hag benadrukte onlangs dat de arbitrale beslissingen van die avond invloed hebben gehad op de rest van het seizoen van Ajax. 'Dat het invloed heeft, niet alleen op de Champions League, maar op het hele seizoen, dat is duidelijk. Sportief, maar natuurlijk ook financieel. We zijn gewoon benadeeld. Ook in de thuiswedstrijd, laten we dat niet vergeten. Dat heeft tot een ongelofelijke teleurstelling geleid. Je kunt niet beargumenteren dat de blessures het gevolg hiervan zijn, maar het heeft zeker invloed gehad op ons seizoen', sprak de Ajax-coach begin februari bij een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.