Van der Sar gaat contract bij Ajax verlengen

Reacties

Algemeen directeur Edwin van der Sar gaat langer door bij Ajax. De raad van commissarissen is voornemens om het contract van de beleidsbepaler te verlengen tot en met juni 2025. De huidige termijn van Van der Sar loopt eind 2023 af.

Van der Sar gaat contract bij Ajax verlengen
© Pro Shots

Volgens de geldende procedure kan de rvc pas na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de herbenoeming van Van der Sar officieel maken, deze vergadering vindt plaats op 11 november. Van der Sar maakt sinds eind 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Hij begon als directeur marketing in Amsterdam, vier jaar later werd hij algemeen directeur.

In de kampioenspecial van afgelopen seizoen kwam het roerige seizoen van Van der Sar uitgebreid aan bod. 

'Ik heb de afgelopen tien jaar erg veel meegemaakt bij Ajax. In die jaren zijn we met de club gegroeid op vele vlakken. Het internationale aanzien is met name dankzij de prestaties van ons eerste elftal enorm toegenomen. Er zit een fantastische organisatie achter die dat mede mogelijk maakt', vertelt Van der Sar trots op de website van Ajax.

Van der Sar blijft graag aan bij de regerend landskampioen, omdat er nog uitdagingen liggen. 'Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet ten einde en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren.'

Vanuit de rvc reageerde president-commissaris Leen Meijaard op het aanblijven van Van der Sar: 'Ajax heeft in de zes jaar onder zijn leiderschap een zeer succesvolle periode gekend. De stap in de richting van de Europese top is gezet, maar we zijn er nog niet. Met Edwins ervaring, kennis, kunde en internationale netwerk hopen wij ook de laatste stap te kunnen zetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.