Van der Gaag verbaasd: 'Twente vond het na een kwartier wel prima'

Reacties

Excelsior boekte vrijdagavond andermaal een uitstekend resultaat in een uitwedstrijd. FC Twente werd in de Grolsch Veste met 1-3 verslagen. Trainer Mitchell van der Gaag ergerde zich wel aan de zwakke start van zijn ploeg.

Van der Gaag verbaasd: 'Twente vond het na een kwartier wel prima'

De Rotterdammers begonnen met veel vertrouwen aan de wedstrijd in Enschede. Excelsior pakte namelijk tien punten in zijn eerste vier Eredivisie-uitduels van dit seizoen. In de openingsfase ging het echter al razendsnel mis. Tom Boere zette Twente na 66 seconden op voorsprong.

'We stonden vanmiddag lang in de file met de spelersbus en toen we begonnen aan de wedstrijd stonden we denk ik ook nog in de file', reageerde Van der Gaag bij FOX Sports. 'Daarna werd het niet veel beter, vond ik. We waren slordig en apathisch. Maar Twente leek het na een kwartier wel prima te vinden. Ze gingen op de counter loeren en toen kregen wij de bal. Daardoor konden we in de wedstrijd komen en uiteindelijk gelijk maken', blikte Van der Gaag enigszins verbaasd terug.

'Na rust stonden we wel goed. Op basis van de tweede helft is er niets op deze overwinning af te dingen', vond de Excelsior-coach, die met zijn ploeg in ieder geval voor een dag in het linkerrijtje staat. Excelsior staat achtste met veertien punten, maar kan later dit weekend nog wel worden ingehaald door ADO Den Haag, FC Utrecht en VVV-Venlo.

Dat heeft de ploeg uit Kralingen vooral te danken aan de uitwedstrijden. Liefst dertien van de veertien punten werden buitenshuis gepakt. 'Het is een atypisch seizoen, maar we zijn aardig op weg. Nu moeten we thuis ook punten gaan pakken.'

Pusic
FC Twente-trainer Marino Pusic stond er een stuk minder uitgelaten bij. De interim-coach van de Tukkers eindigde zijn periode als eindverantwoordelijke in mineur na twee prima overwinningen. 'Ik had deze week heel graag anders willen afsluiten. We hebben alles gegeven, maar het is helaas niet gelukt. Ik sta hier met gemengde gevoelens, ik ben heel trots op de jongens. Op de energie die ze in de wedstrijden gestoken hebben. Helaas was deze derde wedstrijd iets te veel van het goede.'

Pusic weet zelf nog niet hoe zijn toekomst eruit komt te zien. Technisch directeur Jan van Halst maakte vrijdagavond bekend dat hij de komende dagen rond denkt te komen met Gertjan Verbeek als nieuwe hoofdtrainer. Dat betekent normaal gesproken dat Pusic weer een stapje terug doet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.