Excelsior slaat ook bij Twente toe en bestormt linkerrijtje

Reacties

Excelsior heeft op bezoek bij FC Twente de status van 'beste uitploeg' bevestigd. Door een knappe 1-3 overwinning staan de Kralingers op veertien punten en een achtste plek. Liefst dertien van de veertien punten behaalden de Rotterdammers in uitwedstrijden.

Excelsior slaat ook bij Twente toe en bestormt linkerrijtje

De tiende speelronde van de Eredivisie begon vrijdagavond spectaculair; al na 66 seconden schoot Tom Boere de 1-0 tegen de touwen na goed voorbereidend werk van Fredrik Jensen. Het betekende de snelste goal van dit seizoen op het hoogste niveau in Nederland.

Niet alleen op het veld van Grolsch Veste was de openingsfase spectaculair, ook vanaf de tribune waren er ontwikkelingen. Het werd duidelijk dat de Twente-leiding René Hake te kennen heeft gegeven hem geen nieuwe functie aan te bieden. Gertjan Verbeek, de beoogde opvolger van Hake, was er als de kippen bij om het nieuws te bevestigen.

Interim-coach Marino Pusic stuurde zijn elftal, net als zijn Rotterdamse collega Mitchell van der Gaag, ten opzichte van vorige week ongewijzigd het veld op. Na de snelle openingsgoal van Boere was het daarna Twente dat de overhand had, maar de Tukkers vergaten de score te vergroten. Boere was er nog het dichtste bij, maar de spits vond in de dertigste minuut Excelsior-doelman Ögmundur Kristinsson op zijn pad.

Na ruim een half uur volgde er slecht nieuws voor Excelsior. Clubtopscorer Luigi Bruins viel geblesseerd uit en werd vervangen door Zakaria El Azzouzi. Enkele minuten later ging Hicham Faik echter achter de bal staan bij een vrije trap en krulde deze op prachtige wijze in de bovenhoek.

In de tweede helft zakte Excelsior in en kwam Twente via met name Assaidi er een paar keer snel uit, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant was het een kwartier voor tijd plotseling wel raak toen Milan Massop uit een corner van Faik eenvoudig raak kon koppen. Pusic greep daarna in en haalde Assaidi en Holla naar de kant, maar het sorteerde geen effect. In de 81ste minuut schoot Khalid Karami raak uit een voorzet van Mike van Duinen. De thuisploeg begon nog een slotoffensief, maar kwam niet meer tot scoren.

Door de overwinning bezet Excelsior voorlopig de achtste plaats op de ranglijst. Twente zakt naar de vijftiende plek met negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.