Van der Gaag niet in paniek: 'Geen complex aan laten praten'

In de eerste speelronde van de Eredivisie pakte Excelsior drie punten, maar in de vier duels die volgden werd niet meer gewonnen door de Rotterdammers. Trainer Mitchell van der Gaag maant tot kalmte, aangezien hij zeker aanknopingspunten ziet na de afgelopen wedstrijden.

Tegen Heerenveen kwam Excelsior nog op voorsprong via Ryan Koolwijk, maar in de tweede helft trokken de Friezen de wedstrijd naar zich toe (1-2). 'We hebben nu drie thuiswedstrijden afgewerkt en drie keer verloren. Weliswaar niet tegen de minste ploegen, maar we staan wel op nul uit drie', schetst Van der Gaag de situatie van zijn club.

Toch is de trainer niet in paniek. 'We moeten ons geen complex aan laten praten. We zijn geen enkele keer weggespeeld. Tegen Heerenveen hadden we misschien wel meer verdiend. Ik denk dat we Heerenveen in de eerste helft prima onder druk hebben gezet, maar in de tweede helft lukte dat niet meer.'

Snelle revanche
Ook aanvaller Zakaria El Azzouzi zag dat Excelsior een stuk beter was in het eerste bedrijf. 'We hebben een prima eerste helft gespeeld, maar daar heb je niks aan als je nu met lege handen staat. We hadden misschien nog meer het verschil moeten maken voor rust, want na rust was Heerenveen sterker.'

Bij El Azzouzi is er ook geen angst voor de degradatiezone. Excelsior staat momenteel dertiende, met vier punten. 'Ik maak me geen zorgen. We hebben beter gespeeld dan tegen Vitesse (0-3 verlies, red.), dat is belangrijk voor ons gevoel. We gaan de beelden van deze wedstrijd bekijken en dan nog een keer tegen Heerenveen', doelt El Azzouzi op de bekerstrijd die de ploegen woensdag uitvechten. 'We wilden beide duels winnen, maar we kunnen nu snel wraak nemen.'