Van den Brom verzilvert succes bij Genk met plek in kampioenspoule

John van den Brom heeft zich met RC Genk verzekerd van een plek in de kampioenspoule van de Jupiler Pro League. De ploeg van de Nederlandse coach zette zondagmiddag tegen Sint-Truiden de laatste stap.

Genk
Genk
4 - 0
Sint-Truiden

Genk moest met nog twee speelrondes te gaan winnen van Sint-Truiden om zeker te zijn van een plek bij de bovenste vier aan het einde van de reguliere competitie. De bovenste vier clubs in België strijden vervolgens in de kampioensgroep om de titel en de verdeling van de beste Europese tickets. Toen Van den Brom begin november aantrad als opvolger van Jess Thorup stond Genk zevende.

De knappe opmars kreeg in de eigen Luminus Arena een passend vervolg. Na een sterk begin met een paar kansen liep Genk vanaf de 21ste minuut in een fase van veertien minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Theo Bongonda, Bryan Heynen en Kristian Thorstvedt zorgden voor de doelpunten, terwijl oude bekende Cyriel Dessers (NAC Breda, FC Utrecht, Heracles Almelo) vanaf de bank toekeek. Sint-Truiden liet vlak voor rust na vanaf de strafschopstip de 3-1 te maken, Yuma Suzuki miste de penalty.

Dessers maakte halverwege de tweede helft zijn opwachting, toen het na ook nog een goal van Paul Onuachu al 4-0 stond. Bij die score bleef het. Bij Genk kan het vizier nu op Antwerp-uit, de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Op 25 april speelt de ploeg van Van den Brom de bekerfinale tegen Standard Luik.