Opluchting Van den Brom compleet na Croky Cup-succes

Reacties

RC Genk heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Croky Cup. De ploeg van John van den Brom zette KV Mechelen zonder problemen opzij.

Opluchting Van den Brom compleet na Croky Cup-succes
© Pro Shots
Genk
Genk
4 - 1
Mechelen
Mechelen

Door tegenvallende resultaten was de druk op Van den Brom gegroeid. De zege op Charleroi in de Pro League gaf afgelopen weekend al wat lucht voor de Nederlandse trainer, die door het succes tegen Mechelen weer wat vaster in het zadel zit.

Van den Brom had zich met zijn ploeg in een hotel voorbereid op de kwartfinale. De Nederlander zag hoe deze gedegen voorbereiding snel vruchten afwierp. Dankzij goals van Kristian Thorstveldt en Daniel Muñoz was al binnen tien minuten een gat geslagen.

Mechelen, met Ferdy Druijf en Lucas Bijker in de basis, was niet bij machte de wedstrijd nog spannend te maken. De 3-0 van Thorstveldt na ruim een uur was de genadeklap. Kerim Mrabti tekende in de slotfase voor de eretreffer. Het laatste wapenfeit kwam van invaller Theo Bongonda, die de zege van Genk extra glans gaf.

Eupen en Anderlecht hadden zich woensdag al geplaatst voor de halve finales. Later op de donderdagavond gaan Club Brugge en Standard Luik uitmaken wie zich als laatste schaart bij de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.