Van den Brom richt giftige pijlen op VAR: 'Zege door de neus geboord'

Reacties

FC Utrecht voelde zich zondag bij Willem II (1-1) tekortgedaan door de arbitrage, die in de ogen van trainer John van den Brom had moeten ingrijpen.

Van den Brom richt giftige pijlen op VAR: 'Zege door de neus geboord'
© Pro Shots

Van den Brom kon er met zijn hoofd niet bij. In blessuretijd glipte een belangrijke zege door de vingers van zijn ploeg. De trainer van FC Utrecht verweet zijn spelers de wedstrijd niet eerder te hebben beslist, maar richtte zijn giftige pijlen nadrukkelijk op de arbitrage en in het bijzonder op de VAR.

Want die had in de overtreding van Mike Trésor Ndayishimiye op Simon Gustafson in de aanloop naar de late gelijkmaker van Willem II onvoldoende aanleiding gezien om in te grijpen. En dus werd de gelijkmaker van Paul Gladon goedgekeurd.

Van den Brom uitte bij FOX Sports zijn ook aan de zijlijn getoonde ongenoegen daarover. 'De ergste stoom is al weer weg, maar ik ben wel gefrustreerd over het laatste moment. Er staat VAR-check op het scherm en daar wordt geen klote mee gedaan. Het is gewoon zo jammer, er wordt ons een zege door de neus geboord waar we recht op hadden.'

Volgens dienstdoende scheidsrechter Siemen Mulder was het volgens regels verlopen. 'De bal wordt eerst breed gespeeld en vervolgens terug. Het is niet de directe aanval, het is een nieuwe aanval. En dus mag de VAR niet terugkijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.