Van den Brom overwintert in Europa na klinkende zege op Villarreal

Reacties

John van den Brom en Lech Poznan hebben donderdag een knappe prestatie geleverd. Op eigen veld won de Poolse ploeg met 3-0 van Villarreal, waarmee overwintering in de Conference League een feit is.

Van den Brom overwintert in Europa na klinkende zege op Villarreal
© Pro Shots
Lech Poznan
Lech Poznan
3 - 0
Villarreal
Villarreal

Villarreal was al verzekerd van groepswinst en kwam derhalve niet tot de tanden toe bewapend naar Poznan, maar de Europa League-winnaar van 2021 had toch een elftal met wat aansprekende namen op de been gebracht. Arnaut Danjuma viel halverwege de tweede helft in. Toen stond het al 2-0 voor Poznan, door doelpunten van Kristoffer Velde en Michal Skoras. Laatstgenoemde tekende een klein kwartier voor tijd voor de eindstand.

De overwinning was nodig ook, want achtervolger Hapoel Be'er Sheva liet geen spaan heel van hekkensluiter Austria Wien: 4-0. Omdat Van den Broms ploeg zelf ook won, behielden ze de voorsprong van twee punten op de club uit Israël. De tweede plaats betekent dat Lech Poznan wel de tussenronde zal moeten spelen. Maandag weten ze wie hun tegenstander wordt, en dat zal een nummer drie uit de Europa League zijn.

Het succes komt voor de oud-trainer van onder meer ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht als geroepen. In de nationale competitie, de Ekstraklasa, wil het nog niet zo vlotten. Lech Poznan is regerend landskampioen maar staat bijna halverwege het huidige seizoen teleurstellend in de middenmoot. Van den Brom tekende afgelopen zomer bij zijn huidige werkgever.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep C UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Villarreal
6
4
1
1
14-9
+5
13
2
Lech Poznan
6
2
3
1
12-7
+5
9
3
Hapoel Be'er Sheva
6
1
4
1
8-5
+3
7
4
Austria Wien
6
0
2
4
2-15
-13
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.