Van den Brom licht felle woordenwisseling met Cerny toe

John van den Brom heeft tekst en uitleg gegeven over het opstootje dat hij had met Václav Cerny. De trainer van FC Utrecht kreeg het aan de stok met de aanvaller nadat hij hem een kleine tien minuten na rust wisselde in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-4).

Van den Brom haalde Cerny naar de kant omdat hij met geel op zak betrokken raakte bij een opstootje. 'Ik waarschuwde Cerny al in de rust dat hij met zijn hoofd moest spelen, omdat hij al een domme gele kaart op eigen helft had gepakt. Vervolgens komt hij direct na rust in een situatie terecht waarin hij zomaar zijn tweede gele kaart had kunnen krijgen.'

'Dan kom je met tien man te staan en dat pik ik niet, dus dat heb ik hem duidelijk gemaakt. Als je al geel hebt moet je dit soort dingen gewoon niet doen, dan speel je met vuur en dat is niet nodig. Het is nu verder klaar voor mij. Cerny is nog een jonge jongen die zich heel graag wil bewijzen. Een goede speler, we hebben hem niet voor niets gehaald, maar hij moet ook nog veel dingen leren', aldus Van den Brom tegen FOX Sports.

FC Utrecht startte met Maarten Paes onder de lat. De doelman krijgt voorlopig de voorkeur boven David Jensen. Van den Brom: 'Maarten heeft het fantastisch gedaan. Het is natuurlijk fijn dat we achteraf kunnen stellen dat we een goede keuze hebben gemaakt. Ik vind echt dat hij heel goed heeft gekeept. Aan de goals kon hij niets doen en op het eind houdt hij ons in de wedstrijd. Je zag dat hij talentvol is en veel kwaliteit heeft.'

Na de blamage in de voorronde van de Europa League tegen Zrinjski Mostar was de zege op ADO meer dan welkom voor de mannen van Van den Brom. 'Als je wint, ben je altijd vrolijk. Al gaat het ook om de manier waarop en het ging vandaag bepaald niet gemakkelijk. We kwamen op een 2-0 achterstand en dan denk je wel even terug aan die Europese wedstrijd. Gelukkig kwamen we goed terug en dat geeft dan weer een heel goed gevoel.'