Van den Brom houdt hoop ondanks 'lesje internationaal voetbal'

John van den Brom houdt gemengde gevoelens over aan de heenwedstrijd van RC Genk in de derde voorronde van de Champions League tegen Shakhtar Donetsk, dat met 1-2 won in België. Toch ziet de Nederlandse trainer nog kansen voor de return in Oekraïne.

Genk
Genk
1 - 2
Sjachtar Donetsk

Genk leidde halverwege nog door een treffer van Paul Onuachu, maar gaf de voorsprong na rust uit handen. Tetê maakte in de 63ste minuut gelijk uit een strafschop na een overtreding van rechtsback Daniel Muñoz en tien minuten voor tijd draaide Alan Patrick de wedstrijd om: de derde nederlaag van het seizoen.

'We hebben onszelf tekort gedaan', concludeerde Van Brom afloop voor de camera van VTM nadat ook het vierde officiële duel van het seizoen geen zege opleverde. 'Ze hadden een strafschop nodig en bij de 1-2 stonden we te slapen. Dat zijn de wetten van het internationale voetbal en dat heb ik ook tegen mijn groep gezegd.'

Van den Brom zag zijn team, dat in de competitie pas een punt pakte en de Super Cup aan Club Brugge moest laten, verder een 'prima wedstrijd' spelen. 'We hebben heel lang laten zien dat we minstens gelijkwaardig waren. We kregen de gewenste voorsprong en we wisten dat Shakhtar goeie spelers heeft. Dat hebben ze laten zien, maar daardoor hebben ze niet gewonnen.'

Het spelbeeld biedt Van den Brom hoop voor de return. 'We hebben nog een kans om het goed te maken. Dat wordt zwaar, maar ik zie genoeg dingen waar we verder mee kunnen. Het is nu minder dan fiftyfifty, ja, ook al leek 1-1 me meer terecht. Maar dat telt nu niet en we moeten het onszelf kwalijk nemen dat we de goals hebben weggegeven.'