Uitbundige Noa Lang zet Club Brugge op spoor eerste prijs

Reacties

Club Brugge heeft zaterdag beslag gelegd op de Belgische Supercup. Bekerhouder RC Genk moest in de tweede helft het hoofd buigen voor de kampioen (3-2).

Uitbundige Noa Lang zet Club Brugge op spoor eerste prijs
© Pro Shots

'Helemaal top kunnen we nog niet zijn, maar hongerig en goed genoeg om het de landskampioen meer dan lastig te maken en die eerste prijs te pakken: zeker wel', klonk het strijdvaardig uit de mond van John van den Brom.

De Nederlandse trainer haalde op het eerste punt zijn gelijk. In de eerste helft bood zijn Genk meer dan goed partij aan Club Brugge. Na de 0-1 van Theo Bongonda op slag van rust dacht de bekerhouder met een voorsprong de rust te halen. Matej Mitrovic voorkwam dat diep in de extra tijd van de eerste helft.

Het bleek de voorbode van de genadeklap die binnen vijf minuten na rust werd uitgedeeld. Noa Lang benutte een strafschop en werd wegens te uitbundig vieren op een gele kaart getrakteerd. In de 49ste minuut vergrootte Clinton Mata de voorsprong.

Genk, waar Mike Trésor aan de aftrap kwam en Carel Eiting inviel, was niet bij machte met een afdoende antwoord te komen op het Brugse aanvalsgeweld. De 3-2 van Jere Uronen kwam te laat. De Supercup werd een prooi voor Club Brugge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.