Wat niet lukte in Nederland lukt wel in België: Van den Brom pakt de beker

Reacties

John van den Brom heeft zondag met Racing Genk de Belgische Beker (de Croky Cup) gewonnen. Na twee verloren bekerfinales in Nederland bleek voor de coach driemaal scheepsrecht te zijn.

Wat niet lukte in Nederland lukt wel in België: Van den Brom pakt de beker
© Pro Shots
Standard Luik
Standard Luik
1 - 2
Genk
Genk

Van den Brom haalde met AZ tweemaal de eindstrijd van het TOTO KNVB-bekertoernooi en verloor eerst van Vitesse en vervolgens van Feyenoord. Vorig jaar haalde hij de finale met FC Utrecht, maar het duel met Feyenoord werd vanwege de coronapandemie nooit gespeeld. Een paar maanden later, kort na de start van het nieuwe seizoen, verruilde Van den Brom Utrecht voor Genk.

In België won Van den Brom met Anderlecht al een landstitel en twee Super Cups en zondag volgde prijs nummer vier in zijn trainersloopbaan. Genk begon al goed aan het treffen met Standard Luik, met een schot van Kristian Thorstvedt op de paal, en nam kort in de tweede helft de leiding. Op aangeven van Théo Bongonda schoot de Japanner Junya Ito raak: 0-1.

Standard had hierna een doelpunt nodig, maar het was Genk dat het meest gevaarlijk bleef. De 0-2 was dan ook niet onverdiend te noemen: tien minuten voor tijd verdubbelde Bongonda de marge. Van den Brom werd nog even aan het zweten gebracht met de aansluitingstreffer van Jackson Muleka en zag Moussa Sissako in blessuretijd nog een rode kaart krijgen, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor gaat de Croky Cup voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis naar Genk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.