Van den Brom en Lech Poznan schrijven geschiedenis met halen achtste finales

Knappe prestatie van Lech Poznan: met een 1-0 zege op de Noren van Bodø/Glimt zijn ze de eerste Poolse ploeg sinds 1991 die een Europese schifting overleeft na de kerstdagen. De reacties in Polen over de ploeg van John van den Brom zijn enthousiast.

Lech Poznan
Lech Poznan
1 - 0
FK Bodø/Glimt

'We wachten hier al 32 jaar op in Polen. Na een zware uitwedstrijd op kunstgras, resulterend in 0-0, had de Poolse kampioen hier een beetje geluk voordat ze met een dodelijke aanval kwamen!', jubelt SportoweFakty. Van den Brom kwam zelf ook aan het woord op de clubwebsite.

'Het is natuurlijk leuk om over geschiedenis te praten, maar het is nog beter om geschiedenis te schrijven. En dat hebben we gedaan. Ik als coach, het team, de club en de supporters. Het was geen makkelijke wedstrijd voor ons, we hadden het er in de rust over dat het moeilijk voetballen voor ons was op de helft van de tegenstander. Na rust ging het beter, misschien ook omdat onze tegenstander nog niet in het wedstrijdritme zat', analyseerde de Amersfoorter.

'De wedstrijd was als een achtbaan, maar uiteindelijk hebben we hem gewonnen omdat we één van onze mogelijkheden hebben benut. Ik ben trots op het team en we kijken allemaal uit naar de loting voor de volgende ronde.' De Poolse kampioen kan gekoppeld worden aan Djurgarden IF, Basaksehir, OGC Nice, Sivasspor, Slovan Bratislava, Villarreal, West Ham United en Van den Broms ex-club AZ.