Van den Brom begrijpt niets van keuzes Van de Looi: 'Schandalig'

Reacties

John van den Brom snapt niet dat Guus Til en Thomas Ouwejan niet geselecteerd zijn voor Jong Oranje. Het AZ-duo had bij de vorige twee interlands nog een basisplaats, maar is nu gepasseerd door bondscoach Erwin van de Looi.

Van den Brom begrijpt niets van keuzes Van de Looi: 'Schandalig'

Jong Oranje verzuimde zich begin september te plaatsen voor het EK 2019 in Italië. Na een gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Engeland verloor de ploeg van Van de Looi in Doetinchem van Schotland en is er een wonder nodig om het EK nog te bereiken. Voor de bondscoach is het een reden om door te selecteren.

'We hebben ons niet gekwalificeerd, dat betekent dat je ook alweer kijkt naar de kwalificatie voor het volgende EK. Daarom hebben we wat jonge jongens geselecteerd die daar aan mee kunnen doen. Dat hebben we aangevuld met wat oudere jongens met meer ervaring', geeft hij uitleg bij OnsOranje.

Til, die de vorige twee interlands nog aanvoerder van Jong Oranje was, is er daarom niet meer bij. Hetzelfde geldt voor Ouwejan. 'Belachelijk dat zij er niet meer bij zitten', brieste AZ-trainer Van den Brom vrijdagmiddag op zijn persconferentie. Til debuteerde in maart voor 'het grote Oranje', maar is nu door Van de Looi dus gepasseerd bij de beloften. Bart Ramselaar, die twee jaar ouder is dan Til, zit wel bij de selectie van Jong Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben het er volledig mee oneens en dat heb ik de bondscoach laten weten. Dat was geen leuk gesprek, kan ik je vertellen. Schandalig vind ik het. Die jongens zijn altijd een voorbeeld geweest, dat krijgen we telkens teruggekoppeld. Ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal en dan krijg je nu zo het deksel op de neus. Terwijl Guus nota bene aanvoerder van Jong Oranje was. Dat is ook lekker veel waard, blijkt nu. Dit valt niet uit te leggen. Guus was ook not amused. En terecht, vind ik', aldus Van den Brom.

'We kijken per positie wat we hebben aan jonge jongens, daar hebben we de voorkeur aan gegeven. Op sommige posities moet je dan moeilijke keuzes maken en wat oudere jongens af laten vallen. Jongens die het eigenlijk heel goed hebben gedaan voor Jong Oranje. Daar zijn Guus en Thomas voorbeelden van. Dat is voor hun heel teleurstellend, maar het is puur met het oog op de toekomst', legt Van de Looi uit.

Ramselaar, die dit seizoen slechts 21 minuten speelde voor PSV in de Eredivisie, mag dus wel hopen op speelminuten tegen Jong Letland en Jong Oekraïne. 'Ramselaar heeft de vorige interlandperiode met twee invalbeurten het team heel goed geholpen met heel veel energie. Ook bij PSV was hij er op de momenten dat het gevraagd werd. Hij heeft een heel goede indruk op ons gemaakt.'

Zondag gaat AZ in de Eredivisie op bezoek bij Ajax (aftrap 16.45 uur). Daarna begint de interlandperiode. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooruitblik Eredivisie-weekend
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.