Kluivert en Dilrosun blikvangers bij vernieuwd Jong Oranje

Reacties

Erwin van de Looi heeft Justin Kluivert en Javairo Dilrosun opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Letland en Oekraïne. De bondscoach heeft een aantal opvallende vaste waarden thuisgelaten.

Kluivert en Dilrosun blikvangers bij vernieuwd Jong Oranje

Zij zijn de blikvangers van de twintigkoppige groep. Kluivert heeft na een moeizame start bij AS Roma de schifting voor het Nederlands elftal niet overleefd en sluit aan bij de beloften. Dilrosun is juist een nieuw gezicht in de selectie van Van de Looi. De twintigjarige linksbuiten maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester City naar Hertha BSC, waar hij veel indruk maakt.

In september vervloog bij Jong Oranje bijna alle hoop op kwalificatie voor het EK. Ten opzichte van de fatale wedstrijden tegen Engeland en Schotland ontbreken vaste namen als Guus Til (lange tijd aanvoerer), Thomas Ouwejan, Timothy Fosu-Mensah en Justin Bijlow, terwijl Arnaut Danjuma Groeneveld, Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Denzel Dumfries aansluiten bij Oranje.

Yanick van Osch, Maarten Paes, Kevin Diks, Tyrell Malacia en Perr Schuurs zat in september niet bij de selectie van Jong Oranje, maar nu wel. PSV is net als bij het Nederlands elftal hofleverancier, met drie spelers.

De ploeg van Van de Looi moet in de twee resterende duels het gat van twee punten met Schotland en Oekraïne dichten om als nummer twee in de groep te eindigen. De vier beste nummers twee van de negen poules spelen play-offwedstrijden voor twee EK-tickets.

De selectie

Doel: Indy Groothuizen (ADO Den Haag), Yanick van Osch (PSV), Maarten Paes (FC Utrecht).

Verdediging: Kevin Diks (Fiorentina), Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Perr Schuurs (Ajax), Justin Hoogma (1899 Hoffenheim), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Tyrell Malacia (Feyenoord).

Middenveld: Carel Eiting (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Michel Vlap (SC Heerenveen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe).

Aanval: Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Oussama Idrissi (AZ), Justin Kluivert (AS Roma), Donyell Malen (PSV), Richairo Zivkovic (KV Oostende), Sam Lammers (SC Heerenveen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.