Van den Boomen krijgt Parc des Princes stil en vergroot zorgen PSG

Reacties

Branco van den Boomen heeft zichzelf zaterdagavond in de schijnwerpers geschoten in de Ligue 1. In het uitduel met Paris Saint-Germain maakte de middenvelder van Toulouse uit een vrije trap de openingsgoal.

Van den Boomen krijgt Parc des Princes stil en vergroot zorgen PSG
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 1
Toulouse
Toulouse

Toulouse kwam zaterdag in Parc des Princes na twintig minuten aan de leiding via Van den Boomen, dit seizoen al vaker van grote waarde voor zijn club. De ex-speler van FC Eindhoven, SC Heerenveen, Willem II en De Graafschap passeerde PSG-doelman Gianluigi Donnarumma met een vrije trap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Van den Boomen was het al zijn vijfde goal van dit seizoen in de Ligue 1. Met zeven assists is de ex-jeugdspeler van Ajax ook een van de beste aangevers in de hoogste Franse competitie. Alleen Neymar en Lionel Messi hebben dit seizoen meer assists op hun naam staan in de Ligue 1.

Van den Boomen was vorig seizoen al goud waard voor Toulouse bij het kampioenschap in de Ligue 2 en daarmee de promotie naar de Ligue 1: twaalf doelpunten en 21 assists.

Bij tegenstander PSG ontbreken zaterdagavond Kylian Mbappé en Neymar vanwege blessures. Messi begon wel vanaf de aftrap tegen Toulouse. De Parijzenaars verloren dit kalenderjaar al twee keer in de Ligue 1 en verspeelden vorige week in eigen huis punten tegen Stade Reims.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.