Van de vergetelheid naar potentiële EK-ganger: Barkley leidt opmars Luton

Reacties

Met een goal en een assist tegen Newcastle United was Ross Barkley zaterdag een van de smaakmakers op St. James' Park, waar Luton Town een kostbaar punt pakte. Aan de hand van de opgeleefde Barkley is Luton nog ongeslagen in dit kalenderjaar en de lofzang voor de dertigjarige middenvelder neemt steeds grotere vormen aan.

Van de vergetelheid naar potentiële EK-ganger: Barkley leidt opmars Luton
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
4 - 4
Luton Town
Luton Town

Luton, waar Tim Krul en Tahith Chong onder contract staan, promoveerde vorig seizoen naar de Premier League en kende een zeer moeizame start op het hoogste niveau in Engeland, maar na 22 duels staat de nieuwkomer op de veilige zeventiende plek. Sinds de jaarwisseling verloren The Hatters nog geen enkele keer in de Premier League en de FA Cup.

Een week na de ruime thuiszege op Brighton & Hove Albion bleef Luton overeind in een spectaculair duel overeind bij Newcastle, waar de gasten een 2-4 voorsprong uit handen gaven. De sterke vorm van Luton lijkt voor een belangrijk deel samen te hangen met de opleving van Barkley in de Premier League. De 33-voudig international is sinds vorig jaar zomer terug in Engeland, nadat hij in de voorbije jaren enigszins in de vergetelheid raakte.

'Als Barkley bij Newcastle had meegedaan, hadden ze zonder twijfel gewonnen', schrijft The Daily Mail. 'Barkley was zo goed en liet alles wat hij deed er zo simpel uitzien, dat het voelde alsof hij in zijn eigen testimonial speelde. Hij was de beste speler van het veld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lofzang
NBC Sports-analist Robbie Mustoe, die tussen 1990 en 2002 bijna vierhonderd duels voor Middlesbrough speelde, noemde Barkley na zijn optreden in Newcastle 'een van de beste middenvelders van de Premier League op dit moment'.

© Pro Shots

Luton-manager Rob Edwards ging na de wedstrijd in op de vraag of Barkley het in zich heeft om terug te keren bij de Engelse nationale ploeg. 'Ik zit hier niet om krantenkoppen te maken, want ik weet dat Gareth Southgate (bondscoach van Engeland, red.) heel goed is in zijn werk en hij kan zoiets beter inschatten dan ik', aldus Edwards over een mogelijke rentree van Barkley, die in 2019 zijn voorlopig laatste interland speelde. 'Ik kan alleen zeggen dat ik geniet van hoe Ross op dit moment speelt. Hij doet het heel goed.'

EK-kans
Barkley was in de afgelopen zes competitieduels voor Luton goed voor twee goals en drie assists. 'Ross lijkt weer op de speler die we kennen uit het verleden. Hij is over het hele veld te vinden', aldus voormalig Liverpool-middenvelder Danny Murphy bij talkSPORT.

Barkley beleefde zijn beste periode bij Everton, dat hem in januari 2018 verkocht aan Chelsea. Bij The Blues werd middenvelder alleen nooit een vaste waarde. Chelsea verhuurde hem nog aan Aston Villa, waarna Barkley in de zomer van 2022 transfervrij naar OGC Nice ging. De ex-smaakmaker bij Everton heeft nog even om Southgate te laten zien dat hij behalve voor Luton ook van waarde kan zijn voor The Three Lions, waarmee hij eerder ook naar het WK in Brazilië (2014) en het EK in Frankrijk (2016) ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Everton
37
13
9
15
39-49
-10
40
16
Brentford
37
10
9
18
54-61
-7
39
17
Nottingham Forest
37
8
9
20
47-66
-19
29
18
Luton Town
37
6
8
23
50-81
-31
26
19
Burnley
37
5
9
23
40-76
-36
24
20
Sheffield United
37
3
7
27
35-101
-66
16
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.