Van de Ven krijgt vertrouwen in Wolfsburg

Reacties

Door personele problemen lonkt een basisdebuut voor Micky van de Ven bij VfL Wolfsburg. Dit volgt na een mooie maand, waarin de ex-verdediger van FC Volendam debuteerde in de Bundesliga en het shirt van Jong Oranje.

Van de Ven krijgt vertrouwen in Wolfsburg
© Imago
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
2 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Na zijn internationale transfer werd Van de Ven door coach Erwin van de Looi bij Jong Oranje gehaald, de verdediger kreeg speeltijd tegen Jong Bulgarije en Jong Gibraltar. Als linksback had Van de Ven nog geen minuut nodig om zijn eerste assist te produceren en ook daarvoor had de Nederlander indruk gemaakt tijdens een debuut.

Op 6 november maakte Van de Ven zijn eerste minuten in de Bundesliga, als vervanger van concullega Sebastiaan Bornauw. De Belgische centrumverdediger kwakkelt sindsdien met zijn fysieke gesteldheid en dus moet trainer Florian Kohfeldt mogelijk weer een beroep doen op Van de Ven. Dat vindt de opvolger van Mark van Bommel geen probleem. 'Zijn debuut was er goed', stelde Kohfeldt richting het duel met Arminia Bielefeld. 'Hij brengt veel op zijn positie, ik zou hem vertrouwen als ik hem nodig heb.'

Zo zijn het dus mooie weken voor Van de Ven. VI sprak met hem na zijn debuut voor Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.