Wolfsburg pakt door: 3,5 miljoen euro voor contractrebel Van de Ven

Reacties

Micky van de Ven gaat alsnog de overstap maken van FC Volendam naar het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel. Daarmee komt er een einde aan een behoorlijke soap.

Wolfsburg pakt door: 3,5 miljoen euro voor contractrebel Van de Ven
© Pro Shots

Van de Ven debuteerde twee jaar geleden in het eerste elftal van FC Volendam, waarna hij langzaam maar zeker uitgroeide tot sterkhouder en een van de grootste talenten in de Keuken Kampioen Divisie. Al snel werd hij in verband gebracht met meerdere buitenlandse clubs, zoals Olympique Marseille en  Wolfsburg.

De Duitse club van Van Bommel werd de laatste weken zeer concreet en wilde Van de Ven voor twee miljoen overnemen, maar dat bod vond FC Volendam te laag. Daarop spanden de verdediger en zaakwaarnemer Mino Raiola een arbitragezaak aan, om contractontbinding af te dwingen. Volgens de verdediger werd hem namelijk de kans tot substantiële sportieve en financiële verbetering ontnomen. FC Volendam won die arbitragezaak echter en werd in alle opzichten in het gelijk gesteld. En dus leek Van de Veen in het vissersdorp te blijven.

'Verdediger voor de toekomst'
De oplossing voor die situatie is er nu alsnog gekomen. VfL Wolfsburg ziet in Van de Ven dé verdediger voor de toekomst van de club en is bereid 3,5 miljoen euro plus een (onbekend) doorverkooppercentage te betalen.

De FC Volendam-verdediger maakte vorig seizoen indruk in de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd verkozen tot Beste Talent van de afgelopen jaargang in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij met zijn ploeg zesde werd. In de play-offs werd verloren van NAC Breda.

Van de Ven speelt al sinds 2013 in de jeugd van FC Volendam. Daar maakte hij op 4 oktober 2019 zijn debuut in het betaald voetbal in de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Sindsdien is de jonge verdediger, die Matthijs de Ligt als ultiem voorbeeld ziet, niet meer weg te denken in de Volendamse defensie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.