Bijzondere avond voor Van de Ven: 'Twee debuutjes in één week, dat is lekker'

Reacties

Micky van de Ven beleefde vrijdag een mooie avond in Almere. De verdediger van VfL Wolfsburg luisterde zijn debuut voor Jong Oranje op met een assist.

Bijzondere avond voor Van de Ven: 'Twee debuutjes in één week, dat is lekker'
© Pro Shots

'Een bijzondere avond, ik maak mijn debuut en geef na anderhalve minuut al een assist en dan win je ook nog, dat is lekker', kijkt Van de Ven terug op zijn avond met Jong Oranje, dat met 3-1 te sterk was voor Jong Bulgarije.

Er waren wat twijfels of de bal bij zijn assist op de 2-1 van Joshua Zirkzee niet over de lijn was gegaan. 'Hij moet helemáál over de lijn zijn, hè! Ik heb het net teruggezien en dat was-ie niet!', wees Van de Ven de suggestie van de hand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was in ieder geval een voortvarende start van zijn Jong Oranje-avontuur. De verdediger stond net een minuut in het veld, voor hij aan de basis stond van de 2-1. Bondscoach Erwin van de Looi had hem als linksback het veld ingestuurd.

Van de Ven kon goed uit de voeten op die positie. 'Ik heb bij Volendam wel vaker linksback gespeeld, dus ik was het wel gewend, maar nu speelden we met de backs heel hoog. Ik vind het wel leuk om een keer wat meer aan te vallen. Lekker dat je bij Jong Oranje vaak de bovenliggende partij bent. Ik vind het fijn om de bal te hebben. Achterin hebben we het ook goed op slot gehouden: de tweede helft hebben ze volgens mij niet echt kansen gehad.'

Spelen in het oranje is hem niet vreemd. 'Ja, Volendam is het andere Oranje. Dit is het echte Oranje. Ik heb het nu allebei kunnen ervaren, het is allebei mooi, maar spelen voor je land is misschien nog wel iets mooier ja.'

Voor Van de Ven is het voetballeven met zijn eerste minuten voor Jong Oranje nog wat mooier. Ook bij VfL Wolfsburg gaat het steeds beter, ondanks het vertrek van Mark van Bommel. 'Het is nooit leuk als een trainer wordt ontslagen. Ik ging ook gewoon goed met Mark. Het is zonde, maar je moet toch door. Het gaat goed in Duitsland, ik ben goed opgevangen en heb afgelopen week ook mijn debuut gemaakt. Dus het was twee debuutjes in één week, dat is wel lekker. Geen gekke week zo!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.