Van de Sanden deelt dreun uit aan Martens met nieuwe hoofdrol in CL-finale

Reacties

De vrouwenploeg van Olympique Lyon heeft zaterdag voor de zesde keer, en voor het vierde jaar op rij, beslag gelegd op de Champions League. Net als vorig jaar was er in de finale een belangrijke rol voor Shanice van de Sanden, die ditmaal Lieke Martens pijn deed.

Van de Sanden deelt dreun uit aan Martens met nieuwe hoofdrol in CL-finale

Vorig jaar won Lyon de finale van VfL Wolfsburg en Van de Sanden had toen met een flitsende invalbeurt een beslissend aandeel in de uiteindelijke 1-4 overwinning. Zaterdag stond Van de Sanden in de basis bij Lyon. Bij tegenstander Barcelona (dat voor het eerst de Champions League-finale speelde) startte Martens; Stefanie van der Gragt zat op de bank.

Vanaf die positie zag Van der Gragt dat Lyon veel te sterk was voor Barcelona. Na een kwartier stonden de Fransen al met 2-0 voor; Van de Sanden was bij de treffers van Dzsenifer Marozsan en Ada Hegerberg de aangever. Hegerberg maakte in de eerste helft ook nog de 3-0 en de 4-0 en werd daarmee de eerste vrouwelijke speler met een hattrick in een Champions League-finale.

De tweede helft van de finale in Boedapest deed er simpelweg niet meer toe. Martens kon Barcelona niet inspireren tot een waanzinnige comeback en Lyon speelde de wedstrijd rustig uit. Pas vlak voor het eindsignaal kon Barcelona de eer redden, via een treffer van Asisat Oshoala.

Van de Sanden zat toen al op de bank. De aanvaller van Lyon werd een ruim kwartier na rust naar de kant gehaald en sluit met een geweldig gevoel aan bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen, die volgende maand gaan deelnemen aan het WK in Frankrijk. Martens en Van der Gragt (laatstgenoemde mocht nog even invallen bij Barcelona) melden zich met een kater.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.