Martens trapt in aanloop naar Champions League-finale niet in Frans spelletje

Reacties

Lieke Martens staat voor een van de grootste wedstrijden uit haar loopbaan. De aanvaller speelt zaterdag met Barcelona de Champions League-finale, tegen titelhouder Olympique Lyon. De Fransen halen alles uit de kast om de eindstrijd opnieuw naar zich toe te trekken.

Martens trapt in aanloop naar Champions League-finale niet in Frans spelletje

Lyon is de meest succesvolle vrouwenploeg van de wereld en won de Champions League al vijf keer, terwijl het twee keer de finale verloor. De laatste drie seizoenen waren de Fransen steeds de sterkste van Europa. Vorig jaar had Shanice van de Sanden met een geweldige invalbeurt nog een hoofdrol in de gewonnen eindstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Zaterdag staat Van de Sanden tegenover Martens en volgend seizoen zijn zij wellicht ploeggenoten van elkaar. In aanloop naar de finale van zaterdag meldde L'Equipe vrijdag dat Lyon belangstelling heeft voor Martens. De Nederlander, die vorig jaar werd gekozen tot beste speelster van de wereld, zou in Frankrijk het veelvoud van haar salaris in Barcelona kunnen gaan verdienen.

Vrijdag schoof Martens (26) aan voor een persconferentie en werd zij geconfronteerd met het gerucht. De aanvaller is echter bekend met dit soort psychologische spelletjes en liet zich niet gek melden. 'Ik heb geen nieuws te melden', zei Martens. 'Ik heb nog een contract voor een jaar bij Barcelona en ben erg gelukkig bij deze club.'

Waar Lyon al de nodige ervaring heeft met Champions League-finales, daar staat Barcelona voor het eerst in de eindstrijd. Martens weet dan ook dat haar ploeg de underdog zal zijn. 'Maar ik heb een erg goed gevoel over ons team', zei de Oranje-international. 'Dit zijn de grootste wedstrijden die je kunt spelen. Ik heb hier altijd van gedroomd en kijk er enorm naar uit om de finale te spelen.'

Bij Barcelona staat naast Martens ook Stefanie van der Gragt op de loonlijst, terwijl de Nederlandse inbreng bij Lyon zoals gezegd van Van de Sanden komt. De finale in het Ferencváros Stadion begint zaterdag om 18.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.