Van de Sanden schrijft historie met flitsende invalbeurt in CL-finale

Reacties

Shanice van de Sanden heeft donderdagavond als eerste Nederlander beslag gelegd op de vrouweneditie van de Champions League. In de finale won Olympique Lyon na verlenging van VfL Wolfsburg: 1-4. De Nederlandse aanvaller had als invaller een groot aandeel in de zege.

Van de Sanden schrijft historie met flitsende invalbeurt in CL-finale

Van de Sanden moest in de finale genoegen nemen met een plaats op de bank. In de tweede helft leek Lyon op voorsprong te komen, maar dit feestje ging niet door voor de Fransen. Amandine Henry dacht de openingstreffer te maken met een kopbal, maar de bal werd weggeschoten door Noëlle Maritz. In de herhalingen was te zien dat de bal de doellijn had gepasseerd.

Kort hierna was er nog een goede kans voor Eugénie Le Sommer, maar sluitpost Almuth Schult trad adequaat op. Doordat er na negentig minuten nog een 0-0 stand op het scorebord stond, moest een verlenging uitsluitsel bieden.

Direct aan het begin van de verlenging was het raak voor Die Wölfe. Pernille Harder draaide zich vrij en zorgde voor de openingstreffer. Direct hierna kwam Van de Sanden in de ploeg. Olympique Lyon kreeg een meevaller in de vorm van een rode kaart (twee keer geel) voor VfL-Wolfsburg-speler Alexandra Popp.

Nog in de eerste helft van de verlenging draaide Lyon de wedstrijd volledig om tegen het tiental van Wolfsburg. Eerst schoot Henry steenhard de gelijkmaker tegen de touwen. Hierna stal Van de Sanden de show in Kiev. Nadat ze eerder zelf een kans had gemist, leverde ze even later de assist op Le Sommer: 1-2. Kort hierna zette ze nog eens de turbo aan op de rechterflank en gaf ze een perfecte voorzet op Ada Hegerberg, die raak schoot: 1-3. Kort voor het einde zette Camille Abily de eindstand op het scorebord. Opnieuw was Van de Sanden de aangever.

Op deze wijze kroonde Van de Sanden zich tot eerste Nederlandse vrouwelijke Champions League-winnaar. Vorig jaar was keeper Loes Geurts er al dichtbij met Paris Saint-Germain. Als bankzitter zag ze hoe haar teamgenoten het destijds moesten afleggen tegen uitgerekend Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.