Van de Looi woest: 'We moeten ons schamen'

Bij Erwin van de Looi overheerste zaterdag teleurstelling. Zijn Willem II verloor tegen tien man van Heracles Almelo nadat het drie doelpunten incasseerde in zes minuten (1-3).

'Je moet die wedstrijd gewoon afmaken', zei de trainer tegen de NOS. 'Dat hebben we niet gedaan. De tweede helft was heel erg slecht en daar moeten we ons voor schamen.'

Via een rake strafschop van Fran Sol kwamen de Tilburgers op voorsprong. Heracles-keeper Bram Castro kreeg kort daarvoor een rode kaart. 'We gingen op jacht naar de tweede goal, maar die viel niet. Dan is er nog niks aan de hand. Zelfs niet als je met een zondagsschot een tegendoelpunt krijgt, mag je nooit zo in de war raken. Daarna stortte alles in. Onbegrijpelijk.'

Nadat Heracles op 1-3 was gekomen, probeerde Van de Looi zijn ploeg nog te coachen. 'Ik zag dat het team het moeilijk had, dan wil je ze helpen. Misschien een beetje tegen beter weten in. Het zakte weg. Dat is ons al eens vaker gebeurd, maar niet op deze manier.'

Stegeman
Heracles-trainer John Stegeman kon na afloop zijn geluk niet op. Hij sprak van een terechte zege. 'Voor de rust kregen we al kansen op de gelijkmaker. Na de 1-0 hadden we het even moeilijk. We poogden te voetballen waar het kon. Het was elf tegen tien, maar op veel momenten liepen zij achter de bal aan.'

Binnen zes minuten rekende Heracles af met Willem II, tot vreugde van Stegeman. 'Volgens mij was ik wel blij. We hadden al een tijdje niet gewonnen. Dat knaagt aan je. We hoorden dat we goed voetbalden, maar we wonnen niet. Met tien man hebben we hard gevochten.'